To je to što me zanima!

Tuđman: Preuzeo sam osobne stvari bivšega predsjednika

Vesna Škare-Ožbolt tvrdi da je prilikom predaje Tuđmanova ureda nasljedniku Stjepanu Mesiću sva dokumentacija bila na svome mjestu, a transkripti pod šifrom
Vidi originalni članak

Sin pokojnog predsjednika, Miroslav Tuđman kazao je za Dnevnik Nove TV kako nikada nije imao pristup niti je sudjelovao u selekciji transkripata iz Ureda predsjednika. Nakon očeve smrti je, kaže, došao kako bi preuzeo njegove bilješke i osobne stvari, nakon što je vladino povjerenstvo utvrdilo koja se dokumentacija odnosila na rad predsjednika Tuđmana, a što su bile njegove osobne stvari. Nakon toga više nije dolazio na Pantovčak, tvrdi. Ustvrdio da je Stjepan Mesić laže u vezi njegove povezanosti s transkriptima.

Nekadašnja Tuđmanova savjetnica, Vesna Škare-Ožbolt tvrdi da je prilikom predaje ureda Stjepanu Mesiću sva dokumentacija bila na svome mjestu, a transkripti pod šifrom te da je sve, zajedno s uredom, predala novom predsjedniku, prenosi HTV.

Jarnjak: O svim dokumentima postoje zapisnici

Ivan Jarnjak izjavio je u subotu da je temeljem odluke vlade od 1999. bio sudionik povjerenstva za popisivanje i selekciju dokumenata u Uredu predsjednika i da o tim dokumentima postoje zapisnici. Odbacio je tvrdnje bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, koji je rekao da je Jarnjak čitao i izdvajao one transkripte koji su mu se činili zanimljivima. Kazao je da je Vladimir Šeks preuzeo dokumente za HDZ, Miroslav Tuđman za obitelj, a da je ono ostalo, ostalo u Uredu predsjednika. Rekao je da bi Mesić trebao navesti koji su to dokumenti odneseni, piše Vjesnik.

- Ja govorim ono što je bilo kad sam ja bio sudionik povjerenstva. Je li netko prije toga češljao te dokumente, to sigurno Kostović i Kašpar, koji je napravio popis zajedno s Čulinom, ne bi dozvolili i sigurno da bi do danas rekli Mesiću tko je to dilao s tim dokumentima i tko je pročešljao te dokumente. Ja sigurno nisam bio gore i nisam ih vidio - rekao je Jarnjak okupljenim novinarima ispred svoje kuće. Jarnjak je od kraja 1996. do kraja 2000. bio predstojnik Ureda za nacionalnu sigurnost (UNS).

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Steva_1 26.04.2011.

    Svi prislusni uredjaji su bili kodirani,duz cele ex yu.Bezbednost drzavna nam je bila na prvom mestu ipak :) Mesic je znao jos pre 8 sednice da ce doci do rata. Investitor amerika,lobirana dijaspora(ustase i cetnici sa americkog kontineta) po onoj vasoj seriji"NAŠI" I BILO JE PO NAMA, ZENAMA, DECI, STARCIMA.Šatro patriote, domoljubi......Cilj spoljni Americki je od uvek bilo razbijanje SFRJ. Meni je malo cudno da je mesic ostao bez sudjenja, kad je on i bio prganizator, s obzirom na podatak kako je sam izjavio da je on poslednji predsednik Yugoslavije.Kroz kratku analizu njiovih nepokretnosti pojedinaca sa vrha, shvatam da mi nista nismo dobili otcepljenjima. Tudjman, mesic,neser oric,milosevic,mladic,arkan.... kao i svi predstavnici drzave imaju milione,obezbedili unuke,podelili nas na patriote,domoljube i izdajnike i samo heftaju.SVE IM TREBA DO POSLEDNJEG PATRIJOTE-DOMOLJUBE KONFISKOVATI I VRATITI I GRADJANIMA I DRZAVI ONO STO SU KRV PROPISALI DA BI ZARADILI I STEKLI.Sve njih bez izuzetka poslati na goli otok i pratiti situaciju, da se oni u opste nisu zavadili i da su veci prijatelji nego sto iko pomislja,ako i krenu jedni na druge, ne mesati se, putiti ih sve da se sami potamane.Dijaspori se zahvaliti na sabotazi i na veleizdaji.A cele porodice im poslati na drustveno koristan rad, kopanje kanala za melioracije,rudnici,posumljavanje, ciscenje nagaznih mina koje su sami postavljali, pa nek njihova deca ih sami pronadju,da osete u potpunosti mucenje bol njihove vojne doktrine na sopstvenoj kozi.Bar u pola ono sto je osetilo 24 miliona stanovnika Naravno

  • slavic 26.04.2011.

    Politika tvoga tate koštala je na tisuče mladih života a najviše ratom uBosni!Vas je opskrbio pošteno čak si i ti pripisao zasluge u ratu!Državu su stvorili branitelji a ne vi Tuđmani!Tvoj tata nas upropastio kolko i Pavelič!Narod je opet bio zaveden i prodan!

  • Prva Proleterska_1 25.04.2011.

    Kad ćete ovoga isporućiti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare