To je to što me zanima!

Turci objavili snimku uhićenja: 'Ovo je bombašica iz Istanbula'

Prema trenutno dostupnim podacima, u eksploziji je poginulo najmanje šest osoba, a 81 je osoba ranjena, među njima dvije teško
Vidi originalni članak

Turski mediji objavili su snimku uhićenja žene osumnjičene za podmetanje bombe koja je jučer eksplodirala u pješačkoj zoni u centru Istanbula, usmrtivši najmanje šestero i ranivši više desetaka ljudi.

Pogledajte video:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CNN TÜRK (@cnnturk)

Osumnjičena Sirijka Ahlam Albashir, a tvrde da je tijekom ispitivanja priznala vezu s Kurdskom radničkom strankom, objavio je CNN Turk.

Bomba je eksplodirala jučer oko 16:20 po lokalnom vremenu u aveniji Istiklal, a na snimkama s nadzorne kamere, koje su zabilježile trenutak eksplozije, vidi se torba kraj klupe na frekventnoj lokaciji u centru Istanbula. Osumnjičena je navodno oko 40 minuta sjedila na klupi pokraj mjesta eksplozije, a do eksplozije je došlo samo nekoliko minuta nakon što je otišla. Prema trenutno dostupnim podacima, u eksploziji je poginulo najmanje šest osoba, a 81 je osoba ranjena, među njima dvije teško.

Potpredsjednik Turske Fuat Oktay kazao je kako vlasti eksploziju u Istanbulu smatraju terorističkim napadom. Osumnjičena je povezana sa zabranjenom Kurdskom radničkom strankom (PKK), a ministar Soylu zaprijetio je osvetom.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U EU i SAD-u PKK ima status terorističke organizacije, a Avenija Istiklal bila je meta terorističkog napada i 2016. godine, kada je bombaš samoubojica ubio četvero ljudi i ranio njih 39.

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Maxitron 14.11.2022.

    To je danas moderno, svaki narod koji se bori za slobodu proglasiti teroristima . EU i SAD 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 kao glavne i vodeće????? I nikom nije čudno da su ju tak ekspresno pronašli ili je bila več unaprijed obilježena??? Turci   izgleda to riješvaju na jedinstven način .

  • Heroj Oluje 14.11.2022.

    Samo nek puštaju emigrante u Europu , ponoviti će se povijest !!

  • 14.11.2022.

    Ti si sad gotova,ni Alah ti neće moči pomoći

Komentiraj...
Vidi sve komentare