To je to što me zanima!

Turci 'poludjeli': Ruski avioni ušli su u njihov zračni prostor

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tursko ministartsvo vanjskih poslova pozvalo je Ruse da im se ovakva stvar više ne ponovi ili će odgovarati "za bilo kakav neželjeni incident koji se može dogoditi"
Vidi originalni članak

Ruski vojni avioni u subotu su ušli u turski zračni prostor nedaleko sirijske granice što je prisililo turske zračne snage da podignu dva lovca F-16 kako bi presreli nepozvane goste, javilo je tursko ministarstvo vanjskih poslova, donosi Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovako Rusi bombardiraju mete

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tursko ministarstvo vanjskih poslova protestiralo je kod ruskog ambasadora zbog nedozvoljenog ulaska u zračni prostor Turske. Pozvali su Ruse da im se ovakva stvar više ne ponovi ili će biti odgovorni "za bilo kakav neželjeni incident koji bi se mogao dogoditi".

Ministar vanjskih poslova Feridun Sinirlioglu pričao je sa svojim ruskim kolegom Sergeiem Lavrovom, kao i s NATO partnerima, stoji u priopćenju ministarstva.

Rusija i Turska duže vrijeme su u napetim odnosima zbog situacije u Siriji . Dok Moskva, poznato je, podržava režim Bašara al Asada, Ankara smatra da je njegov silazak s vlasti jedino rješenje sirijske krize. Turska je tako prije nekoliko dana osudila rusku intervenciju Siriji, a predsjednik Recep Tayyip Erdogan upozorio je Moskvu kako radi veliku grešku.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • mmaraci7 06.10.2015.

    A tko kaže da su to snimke bombardiranja položaja isila od strane Rusije?Reuters?

  • jožek2 06.10.2015.

    Turci odmah podigli svoja dva F16 i nikom ništa, nisu se ni približili ruskim jer bi se osramorili ai usr- - - .

  • ZelenaHrvatska 06.10.2015.

    Turci smrdljivi podržavaju ISil pa zato prosvjeduju,smradovi osmanliski! Vladimire samo ti udri po govnarima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare