To je to što me zanima!

Turci prošle godine 2244 puta povrijedili grčki zračni prostor

Šest turskih mlažnjaka povrijedio je u četvrtak zračni prostor Grčke. Ruski mediji pišu kako turski borbeni avioni gotovo svakodnevno provociraju grčke vlasti
Vidi originalni članak

Šest turskih mlažnjaka povrijedio je u četvrtak zračni prostor Grčke, piše Ekathimerini.com. Dva su mlažnjaka nosila naoružanje, a grčko zrakoplovstvo je ispratilo uljeze. Kako piše RT Turci su prošle godine u zračni prostor Grčke ušli čak 2244 puta. 

Od 2008. godine broj upada je porastao i turske borbene letjelice gotovo svakodnevno ulaze u grčki zračni prostor. Podsjetimo, turski su lovci u utorak srušili ruski borbeni zrakoplov jer je, kao tvrde, ušao u njihov zračni prostor. Piloti su se katapultirali. Jedan je poginuo, a drugi se uspio spasiti. 

Rusi tvrde da je njihov zrakoplov srušen iznad teritorija Sirije i da im Turci nisu poslali nikakvo upozorenje. Grčki ministar vanjskih poslova Nikas Kotzias izrazio je nakon tog incidenta solidarnost s ruskim kolegom Sergejem Lavrovim i rekao je da je to što je Turska napravila "u suprotnosti s ciljevima koalicije koja se bori protiv ISIL-a. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare