To je to što me zanima!

Turci ubijeni u Iraku, Ankara nezadovoljna reakcijom SAD-a

Turski provladini mediji kritizirali su blijedu američku reakciju, a izvor u ministarstvu vanjskih poslova rekao je da formulacija "ako se potvrdi" baca sumnju na istinitost verzije Ankare
Vidi originalni članak

Turska je pozvala u ponedjeljak veleposlanika Sjedinjenih Država u Ankari kako bi prosvjedovala protiv preslabe američke reakcije na smrt 13 Turaka koje su u Iraku bili zatočili pripadnici Radničke stranke Kurdistana (PKK), priopćilo je tursko ministarstvo vanjskih poslova.

- Američki veleposlanik (David) Satterfield danas je pozvan u ministarstvo i najoštrije mu je ukazano na američku izjavu - navodi ministarstvo. 

TREĆI DAN IZLAGANJA Demokrati na suđenju Trumpu: 'Treba ga držati dalje od vlasti'

Američki State Department izjavio je u nedjelju da "žali" zbog tih smrti.

- Ako budu potvrđene informacije o smrti turskih civila u rukama terorističke organizacije PKK, najoštrije osuđujemo te akcije.

Turski provladini mediji kritizirali su blijedu američku reakciju, a izvor u ministarstvu vanjskih poslova rekao je da formulacija "ako se potvrdi" baca sumnju na istinitost verzije Ankare.

PRIČALI BIDEN I XI Sukob s Kinom bio bi katastrofa

PKK je priznao smrt skupine skupine zatvorenika, ali je opovrgnuo navode Ankare i tvrdi da su ubijeni u turskim zračnim napadima.

Ranije je turski predsjednik Recep Tayip Erdogan optužio Sjedinjene Države da podržavaju kurdske "teroriste" i ocijenio da je američka reakcija na smrt turskih civila "jadna".  

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Don Giovanni 15.02.2021.

    E ovaj lik vam je uzor svakog postenog ISILovca i islamiste, upravo on. Erdogan glavom i bradom. Sav horse dolazi iz upravo turskih laboratorija preko Sandjaka uglavnom. Idemo Kurdistan!

  • josip maslać 15.02.2021.

    ............. a šta su radili u drugoj državi?????? Nisu valjda špijunirali???!!!!

  • verjandir 15.02.2021.

    A kaj bi bilo da su Ameri tak dobili po piksi

Komentiraj...
Vidi sve komentare