To je to što me zanima!

Turist iz Njemačke: Sve vam je dosta skuplje. Meni je to OK, ali Hrvati to nemaju šanse platiti!

Cijene su kao u Njemačkoj, čak i veće. U nekim restoranima i dosta veće. Pivo je četiri, četiri i pol eura, čak i pet. Mislim da je to opravdano, ja živim u Njemačkoj i mogu, ali domaći koji žive ovdje..., kaže Boris
Vidi originalni članak

Privatni iznajmljivači žale se na loš start sezone, a domaći turisti na cijene nakon uvođenja eura. U usporedbi s prošlom sezonom, u Hrvatskoj je 33 tisuće kategoriziranih smještaja više, samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji taj broj se sa 17 tisuća popeo na 18.770, od toga je četiri posto više na Makarskoj rivijeri, na kojoj je ovoga mjeseca bilo više od 130 tisuća gostiju.

BRIGE GOSTIJU Turisti iz Austrije: 'Pizza je 18 €, parking 40 €. Skuplji ste od nas'

'Sve vam je dosta skuplje nego lani'

I tamo ne primijećuju manjak gostiju, barem ne stranih kojima ove cijene nisu preskupe i mogu si to priuštiti.

- Imamo dvostruko veće brojke noćenja u odnosu na prethodnu godinu - rekao je za N1 direktor hotela na Makarskoj rivijeri, Stefano Vranješ.

Turisti kažu da je sve skuplje nego lani.

- Cijene su kao u Njemačkoj, čak i veće. U nekim restoranima i dosta veće. Pivo je četiri, četiri i pol eura, čak i pet. Mislim da to nije neopravdano, ja živim u Njemačkoj i mogu, ali domaći koji žive ovdje nemaju šanse to platiti - rekao je Boris.

Direktor Turističke zajednice Baška voda Ante Jurišić rekao je kako malo primjedbi ima na rezervacije i da se oni koji imaju kvalitetniji smještaj prodaju i po godinu dana unaprijed.

Gosti nisu glupi

Neki hoteli su dosta poskupjeli u odnosu na lani.

ŠOKANTNO Nevjerojatna snimka iz Dramlja! Zgroženi kupači: Pa kako se to ova turistkinja maže kremom?

To je za N1 komentirao Domagoj Tomasović, vlasnik hotela na Omiškoj rivijeri, koja bilježi dobre rezultate, čak i bolje nego rekordne 2019. godine.

- Cjenovna politika je, ajmo reći, jedan od razloga što neki hoteli imaju rupe i slično. Pa nisu gosti glupi, znaju ako je inflacija prosječna godišnja bila 12,5, 15 posto i slično, ne možemo povećati cijene 30, 40 ili 50 posto - rekao je...

Idi na 24sata

Komentari 101

  • tebojami 01.07.2023.

    Sto se tice hotela poskupilo je jako.Mi smo prosle godine odmarali u Makarskoj u hotelu na plazi i platili smo 23 000 kn za nas 3 plus bebe od god i pol,10 dana s doruckom i vecerom.Ove godine u prvom mj smo htjeli rezervirati i cijena je bila za isto ,cak i osti datum.malo vise od 30 000 kn.A najvis od svega volim nase domace svabe koji dodju pa se prosipaju,oni mogu.Zasto mogu?Jer odu tamo.pa radempo 2,3 posla i zarade...a dok su bili ovdje to im nije padalo pamet...da ne nabrajam dalje.

  • zeromali 01.07.2023.

    Evo ja mogu..3k placa..ali iz principa ne dam im ni centa! Uzeo apartman za 60e.. ponio svo vino pive sokove od doma.. spremio si za rostilj djeci navecer, sladoled dobe iz trgovine.. i gustamo s zenom na terasi cijele veceri uz bralica i olivera.. i ne dajem lihvarima ni centa u restorane za smrznuti becki i patagonijeske lignje.. nek svi propali lihvari bezobrazni!!!

  • zelena mamba 01.07.2023.

    Da , Boris baš vi sa švapskim mentalitetom trošite na moru . Troše Bosanci i Hrvati , Rusi , Mađari

Komentiraj...
Vidi sve komentare