To je to što me zanima!

Turisti maltretirali sredozemnu medvjedicu u uvali kod Cresa

Brod s njemačkim turistima usidrio se u uvali kod Cresa. Ugledali su sredozemnu medvjedicu nakon čega su životinju okružili sa svih strana te na nju bacali kamenje
Vidi originalni članak

Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet objavio je na svom YouTube kanalu video snimljen 11. srpnja 2012. na kojem je vidljivo kako strani turisti uznemiravaju zaštićenu životinju sredozemnu medvjedicu. 

Naime, brod s njemačkim turistima usidrio se u uvali u blizini Cresa. U uvali su ugledali sredozemnu medvjedicu nakon čega su životinju na plaži i u moru okružili sa svih strana te su na nju čak bacali kamenčiće ili vodu. Životinja je nakon toga pobjegla s obale.

- Ovo je ekstremni primjer negativnog i protuzakonitog ponašanja u blizini ove izuzetno ugrožene životinje. O ovom slučaju obaviješteni su Državni zavod za zaštitu prirode i Inspekcija zaštite prirode - napisali su na YouTubeu članovi Plavog svijeta. Istaknuli su kako je za ovakvo uznemiravanje sredozemne medvjedice u Hrvatskoj predviđena kazna do 80.000 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 252

  • 13.08.2012.

    Turisti, strani i domaći, rade što hoće. Kao i domaći živalj, i na kopnu i na moru, radi što hoće. Svuda su ilegalne vrše, mreže, zamke, svi nešto beru, kopaju, čupaju, vkastito govno bi prodali. Kriza identiteta, morala, uzmi sve iz prirode, jer ako nećeš ti, onda će neko drugi. Zakoni postoje, iako loši, a ne provodi ih nitko. Inspekcijske službe su na godišnjem, a i inače su na godišnjem cijelu godinu. samo deri

  • Lululu_2 01.08.2012.

    q jadna sada ce imati traume cijeli zivotz :O

  • šibica 01.08.2012.

    Pogledao video i slažem se s onima koji tvrde da nije riječ o maltretiranju.Isto tako tvrdim da bi ova životinja bila sritnija da nije doživjela ovakav susret.Nažalost svijedok sam da postoje turisti koji zbog drskosti, neznanja lili pohlepe čupaju svašta iz mora.Pitam se s kojim pravom.Sustav bi trebao poraditi na tom jer kad bi ja kao jedinka ili netko drugi reagirao samo s pristojnom upozorbom ispali bi negostoljubivi domaćini koji su željni samo njihovih novaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare