To je to što me zanima!

Turisti usred jake bure i plime zapeli na litici, spasio ih HGSS

Na teren su izašla 2 člana HGSS stanice Rijeka. Dolaskom do unesrećenih, pronašli su ih na stijeni, ispod strme litice koja je morem odsječena od obalnog puta
Vidi originalni članak

Riječki HGSS spasio je turiste koji su uslijed dizanja plime i jake bure zaglavili na strmoj litici u uvali Petrina.

- Poziv zaprimamo preko Županijskog centra 112 oko 14:45h. Saznajemo da se radi o dvije osobe stranog državljanstva koje su se, uslijed pojave plime te jačanja bure, zatekle na obalnoj stijeni okruženoj morem ispod strme litice, te nisu u mogućnosti samostalno vratiti se do uvale - izvijestio je riječki HGSS na svojim stranicama o najnovijoj akciji spašavanja u uvali Petrina na Krku.

Odmah po dojavi na teren su izašla 2 člana HGSS stanice Rijeka, dok su se drugi članovi nalazili u pripravnosti.

Dolaskom do unesrećenih, ustanovljeno je da se isti nalaze na stijeni, ispod strme litice koja je morem odsječena od obalnog puta.

Uz tehničku asistenciju dvoje članova HGSS-a Rijeka ljudi su ispraćeni do planinarskog puta čime je ova akcija završila oko 16.40 sati.

OBILJEŽAVANJE 14. OBLJETNICE VATROGASNE TRAGEDIJE NA KORNATIMA:

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 53nja 29.08.2021.

    Svaka cast,ali mi vas placamo da dolazite spasavati ne odgovorne turiste,kao sta su i rekli,za svaki izlazak na teren racun,i sami cete sebi zaraditi placu!!

  • nap 29.08.2021.

    Ne znaju jos sta je bura

  • pijavicaa 29.08.2021.

    Niko se nebuni sto drzava sanirala banke s takozvanom njihovom lovom ,ali će sad silna navala za unesrećene ljude da im treba naplatit pomoć.

Komentiraj...
Vidi sve komentare