To je to što me zanima!

Turska: U napadu kod iračke granice ubijeno osam vojnika

Reuters prenosi kako su turske vojnike ubili eksplozivnom napravom na daljinsko upravljanje. Premijer Erdogan najavio je snažniju borbu protiv kurdskih pobunjenika.
Vidi originalni članak

Kurdske militante sumnjiči se za ubojstvo osam turskih vojnika u napadu u provinciji Hakkari, u blizini iračke granice. Vojni službenici i turski mediji javljaju kako je skupina vojnika poginula nakon što je njihovo vozilo pogodila bomba. Također su izvijestili o pucnjavi na vojnike, prenosi BBC.

Reuters donosi kako su vojnike ubili eksplozivom na daljinsko upravljanje, a agencija AFP prenosi kako su eksplodirale dvije odvojene naprave. 

Turski ministar obrane Ismet Yilmaz krivi Kurdistansku radničku stranku (PKK) za napad. Dodaje da time testiraju tursko strpljenje. Turski premijer Recep Tayyip Erdogan najavio je snažniju borbu protiv kurdskih pobunjenika.

Napadi kurdskih pobunjenika porasli su od srpnja. Kurdi iz stranke PKK vode borbu za autonomiju još od 1984. Više od 40.000 ljudi ubijeno je u nasiljima. U najgorem napadu u zadnje tri godine prošlog mjeseca ubijeno je 13 turskih vojnika i sedam kurdskih pobunjenika.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare