To je to što me zanima!

Turski parlament izvanredno je odobrio slanje vojske u Siriju

Izvanredno donesen zakon pruža vladi ovlasti na godinu dana za slanje vojnika u Siriju ili izvođenje zračnih udara na sirijske mete. Zakon je podržalo 320 zastupnika
Vidi originalni članak

Turski parlament u četvrtak je izglasao vojne operacije izvan turskih granica. Odluku su donijeli dan nakon što su dvije žene i troje djece poginuli u sirijskom bombardiranju. Za odluku je prilikom glasovanja bilo 320 zastupnika, dok je njih 129 bilo protiv, javlja Reuters.

Izvanredno donesen zakon pruža vladi ovlasti na godinu dana za slanje vojnika u Siriju ili izvođenje zračnih udara na sirijske mete. 

Nakon izglasavanja zakona zamjenik turskog premijera Besir Atalay istaknuo je kako je prioritet Ankare da djeluje u koordiniranoj akciji s međunarodnim institucijama. Svjetski mediji pišu kako Turska ne planira službeno objaviti rat Siriji.

Podsjetimo, nakon sirijskog napada Turska je odmah odgovorila i ubila nekoliko sirijskih vojnika. Svoje napade Turska je nastavila i u četvrtak. Topničkom vatrom je napala ciljeve snaga sirijskog režima u području Tel Abjada, deset kilometara unutar sirijskog teritorija. 

U srijedu navečer je u Bruxellesu bio hitan sastanak veleposlanika NATO-a. Nakon sastanka je poslao priopćenje u kojem piše kako NATO savez čvrsto stoji uz Tursku te poziva sirijski režim na prestanak očitog kršenja međunarodnih zakona. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Jyrki23 04.10.2012.

    Nisam za rat,ali ako će Amerika spriječiti Iran da izgradi nuklearku koja će prijetiti svima nama,onda nemam ništa protiv,jer ako Amerika popusti u ovome,Iran bi mogao izgradit tu nuklearku i nastaviti tako i na kraju napasti Izrael,uvijek ce tu biti konflikt.Amerika se u dosta ratova umješala,nekima je donjela slobodu nekima propast,ali mislim da nevini ljudi nebi trebali pogibati radi obostranih nekih interesa.Samo ističem moje mišljenje,nemojte me krivo svatiti,nemam ništa protiv ikoga,ali ako Iran gradi nuklearku da bi ojačala i napala neku od europskih država onda sam tu za Ameriku jer oni će osigurati našu sigurnost.Samo se nadam da će naći neko bolje riješenje,umjesto da odu u rat.

  • templar73 04.10.2012.

    SVE IZREŽIRALI POBUNJENICI I NATO

  • otorinolaringolog / ginekolog 04.10.2012.

    pa okupirali su i nas, sulejman mi je svakih par j**enih minuta pred facom, razbit ću tv, zapalit novine i ispiz*it, a zatim ću silovat komp... imam još ideja, al nije za javnost...

Komentiraj...
Vidi sve komentare