To je to što me zanima!

Tuže Marinca jer je dionice Podravke poklonio obitelji

HFP traži da sud poništi darovne ugovore kojima je Marinac na članove obitelji prebacio imovinu. U Fondu kažu kako tim tužbama štite svoje interese
Vidi originalni članak

Hrvatski fond za privatizaciju podnio je tužbu protiv pritvorenog Darka Marinca, bivšeg predsjednika NO Podravke. Tuže ga jer je prije početka istrage o aferama u Podravci, nekretnine prenio na članove obitelji, a iz pritvora im je darovao i 2000 Podravkinih dionica. Općinskom građanskom sudu u Zagrebu tužbe su stigle sredinom studenog, piše Poslovni dnevnik. HFP traži da sud poništi darovne ugovore za nekretnine i dionice. Predsjednik HFP-a, Vedran Duvnjak, kaže kako tim tužbama žele zaštiti imovinu Fonda koji ima 10 posto dionica Podravke. I Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje vlasnik je 10 posto Podravkinih dionica, pa kako njima upravlja HFP, rade i na zaštiti interesa oba dioničara.
- Procijenili smo da je 159,990.900 kuna minimalni iznos zajedničke štete budući da smo vlasnici 533.303 dionica Podravke - rekao je Duvnjak.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kikopa 01.12.2009.

    trebala bi grabežljiva banda završiti u dugotrajnom zatvoru, a što je najvažnije mora im se oduzeti sva imovina, da još plate oštetu podravkinim radnicima koji su zbog njihovih grabeža sada u teškoj situaciji.

  • 01.12.2009.

    Neznam zašto nitko nije tužio i zatvorio suca koji je dozvolio da optuženi prepiše dionice i ostalu imovinu na druge osobe.

  • magistra 01.12.2009.

    Treba ih osuditi na puuuno godina zatvora kad su bili pohlepni. Nisu im dosta bile ogromne plaće,korištenje kompanijinih kartica u privatne svrhe,auto sa vozačem,dionice po minimalnim iznosima nego su još morali i krasti.Gamad halapljiva.Sve im treba uzeti i držati u zatvoru.Pa da malo vide kako izgleda \"skroman\" život.

Komentiraj...
Vidi sve komentare