To je to što me zanima!

Tuži Meića zbog 'demokratske higijene i zašite svog digniteta'

Na posljednoj sjednici Skupštine Jurica Mejić (SDP) upitao je Bandića "kako ga nije strah Svevišnjega kada se toliko nakrao". Zbog toga je Bandić podnio privatnu tužbu
Vidi originalni članak

Kao što je i najavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podnio je privatnu tužbu zbog klevete protiv SDP-ovog gradskog vijećnika Jurice Meića. On ga je na zadnjoj sjednici Skupštine pitao "kako ga nije strah Svevišnjega kada se toliko nakrao". Bandić je pojasnio da se na tužbu odlučio iz dva razloga, prvi je demokratska higijena, a drugi zaštita digniteta i integriteta kao čovjeka. Kazao je i da svoj ponos ne želi dovesti u pitanje.

- Gaziti po ljudima, ići ispod demokratskih standarda, govoriti rječnikom ulice, optuživati bez dokaza, ja sam mislio da je tome u demokratskoj praksi odzvonilo. Očito nije - rekao je Bandić.

Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik vjeruje da neće biti problema u dokazivanju klevete obzirom da postoje audio zapisi sjednice, ali i za svjedoka planira pozvati predsjednika Skupštine Borisa Šprema, koji je Meića na sjednici opomenuo zbog izgovorenog. Od DORH-a očekuje da po službenoj dužnosti podigne kaznenu prijavu protiv Meića i to zbog povrede prava slobode birača. Podsjetio je da je Bandić neposredno izabran te da će Meićeve riječi tumačiti kako uvredu birača. Od predsjedništva SDP-a čeka očitovanje stoji li stranka iza izjava svojeg vijećnika. Ukoliko se ne ograde od izrečenog to će, kaže Krsnik, smatrati kao stav SDP-a pa bi se kaznena prijava mogla proširiti na stranku.

- Ne možete nekog lažno optužiti da je lopov, a čovjek sutra izlazi na izbore ili referendum. To je ono što zakon sankcionira. Zato smo i poslali pismo SDP-u jer možda iza toga stoji i stranka. Možda je to neka izborna strategija - kazao je Krsnik.

Ponovno se osvrnuo na redove ispred policije u Petrinjskoj, u kojima umirovljenici čekaju potvrde o prebivalištu kako bi ostvarili pravo na besplatan ZET-ov prijevoz. Ponovno se ispričao sugrađanima, ali i poručio da ne stoje previše u redu.

- Njihov odrezak od mirovine im je dovoljan da kontrola u ZET-u prema njima bude benevolentna. Ja bih tako postupio - rekao je.

No, gradonačelnik je potvrdio da takvo što nije dogovorio sa čelnim ljudima ZET-a.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Njonjo i Anemični 27.04.2011.

    gle čuda komunjare SDP-ove vjeruju u boga!? Pa komunisti SDP-a su kao i njihov vođa zoki i ivo ateisti oni nevjeruju u ništa a čovjek bez vjere je nitko i nečovjek!!!

  • becks7- 26.04.2011.

    gospodine Bandicu,recite nam molim Vas cije su ono dvije vikendice na Slavagori i ona kuca u N.Vinodolskom...to nemate u imovinskoj kartici.ili ne znate o cemu ja pricam.

  • ruksak 26.04.2011.

    prije 11 godina imao sam saobračajnu nesreću i do današnjeg dana nisam naplatio odštetu, a sad bute videli kak bude predmet od "najdemokratskijeg" lopova ovoga našega grada turbo brzo rješen, a moj će i dalje skupljati prašine na Općinskom sudu Zagreba, a ja ću životinjariti na rubu sirimaštva!

Komentiraj...
Vidi sve komentare