Obavijesti

News

Komentari 15

Tuži Meića zbog 'demokratske higijene i zašite svog digniteta'

Tuži Meića zbog 'demokratske higijene i zašite svog digniteta'
4

Na posljednoj sjednici Skupštine Jurica Mejić (SDP) upitao je Bandića "kako ga nije strah Svevišnjega kada se toliko nakrao". Zbog toga je Bandić podnio privatnu tužbu

VIDEO

Kao što je i najavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podnio je privatnu tužbu zbog klevete protiv SDP-ovog gradskog vijećnika Jurice Meića. On ga je na zadnjoj sjednici Skupštine pitao "kako ga nije strah Svevišnjega kada se toliko nakrao". Bandić je pojasnio da se na tužbu odlučio iz dva razloga, prvi je demokratska higijena, a drugi zaštita digniteta i integriteta kao čovjeka. Kazao je i da svoj ponos ne želi dovesti u pitanje.

- Gaziti po ljudima, ići ispod demokratskih standarda, govoriti rječnikom ulice, optuživati bez dokaza, ja sam mislio da je tome u demokratskoj praksi odzvonilo. Očito nije - rekao je Bandić.

Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik vjeruje da neće biti problema u dokazivanju klevete obzirom da postoje audio zapisi sjednice, ali i za svjedoka planira pozvati predsjednika Skupštine Borisa Šprema, koji je Meića na sjednici opomenuo zbog izgovorenog. Od DORH-a očekuje da po službenoj dužnosti podigne kaznenu prijavu protiv Meića i to zbog povrede prava slobode birača. Podsjetio je da je Bandić neposredno izabran te da će Meićeve riječi tumačiti kako uvredu birača. Od predsjedništva SDP-a čeka očitovanje stoji li stranka iza izjava svojeg vijećnika. Ukoliko se ne ograde od izrečenog to će, kaže Krsnik, smatrati kao stav SDP-a pa bi se kaznena prijava mogla proširiti na stranku.

- Ne možete nekog lažno optužiti da je lopov, a čovjek sutra izlazi na izbore ili referendum. To je ono što zakon sankcionira. Zato smo i poslali pismo SDP-u jer možda iza toga stoji i stranka. Možda je to neka izborna strategija - kazao je Krsnik.

Ponovno se osvrnuo na redove ispred policije u Petrinjskoj, u kojima umirovljenici čekaju potvrde o prebivalištu kako bi ostvarili pravo na besplatan ZET-ov prijevoz. Ponovno se ispričao sugrađanima, ali i poručio da ne stoje previše u redu.

- Njihov odrezak od mirovine im je dovoljan da kontrola u ZET-u prema njima bude benevolentna. Ja bih tako postupio - rekao je.

No, gradonačelnik je potvrdio da takvo što nije dogovorio sa čelnim ljudima ZET-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...