To je to što me zanima!

‘Tužit ćemo državu Hrvatsku jer je policija bila bezobrazna’

Anne-Cecile Pinel (23) nestala je u Primišlju u srpnju. Odvjetnica kaže da roditelji, ako nisu zadovoljni postupanjem policije, mogu podići tužbu protiv Hrvatske
Vidi originalni članak

Ići ćemo ponovno u Hrvatsku kada budemo imali sve informacije i kad ćemo biti sigurni da možemo podići tužbu, kazao je otac nestale Francuskinje Michel Pinel.

Anne-Cecile Pinel (23) nestala je u Primišlju kod Slunja još 21. srpnja. Više od 6 mjeseci nema joj traga ni glasa. Očajni roditelji nedavno su bili na sastanku u francuskom ministarstvu vanjskih poslova, gdje ih je primio pravni stručnjak Didier Le Bret.

- Ispričali smo im na koji su nas način primili u policiji. Shvatili su da taj kontakt i nije bio posebno srdačan jer se obavijesni razgovor pretvorio u ispitivanje - potužio im se Michel Pinel.

Raspitivali su se o mogućnosti da u Hrvatskoj podignu građansku parnicu kako bi dobili pristup svim dokumentima vezanim uz istragu. Tražili su i popis hrvatskih odvjetnika.

Odvjetnica Višnja Drenški-Lasan objasnila je da roditelji, ako nisu zadovoljni postupanjem policije u ovom slučaju, mogu podići tužbu protiv Hrvatske.

- Mogu tužiti državu zbog neučinkovite istrage budući da postoji sumnja da njihova kćer više nije živa - kaže Lasan.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • marijaterezija2 23.12.2014.

    Neodgovorni i roditelji i djevojka najlakše tužiti nekog trečeg uostalom ona je mogla otiči tko zna kuda dok su roditelji reagirali.

  • marijaterezija2 23.12.2014.

    Napisala sam prije i opet ponavljam, roditelji nisu puno brinuli nisu ni znali gdje je, tužiti i optuživati radi svog propusta u odgoju neosnovano

  • fantazist 23.12.2014.

    Možda se cura pojavi u nedjelju na izborima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare