To je to što me zanima!

Tužiteljica koja je zatražila razrješenje tvrdi: Novac je suprugov, a ne Kovačevićev

Tužiteljica je naglasila da je njen rad na predmetu u slučaju Agrokor bio ''iznimno predan i savjestan'' te da je jedini razlog njenog razrješenja zaštita osobnih i obiteljskih prilika, kao i ugleda DORH-a
Vidi originalni članak

Mirela Alerić Puklin zatražila je u utorak, na vlastiti zahtjev, razrješenje s dužnosti zamjenice Županijskog državnog odvjetništva ističući da novac, koji je u sklopu istrage u aferi Janaf pronađen u njenom stanu, pripada njezinom suprugu Goranu Puklinu.

- Novac pronađen u mojem stanu, kojeg koristi i moj suprug, nije novac Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već je to novac mog supruga. Sve okolnosti inkriminiranog događaja bit će predmet dokaznog postupka tijekom kojeg će biti potrebno razmotriti sve relevantne okolnosti u svrhu utvrđivanja stvarnog i istinitog činjeničnog stanja - istaknula je u priopćenju Alerić Puklin.

Tužiteljica je naglasila da je njen rad na predmetu u slučaju Agrokor bio ''iznimno predan i savjestan'' te da je jedini razlog njenog razrješenja zaštita osobnih i obiteljskih prilika, kao i ugleda Državnog odvjetništva.

AFERA JANAF Tužiteljica zatražila razrješenje: Suprug joj je osumnjičen da je čuvao Kovačevićev novac

- Cijelu karijeru svoj posao obavljala sam moralno, etično, ažurno i kolegijalno, a u odnosu na događaj, zbog kojega sam višekratno prozivana u javnosti, naglašavam da svojim radnjama niti u jednom dijelu nisam povrijedila dužnosti, obveze i odgovornosti postupanja zamjenika županijskog državnog odvjetnika'', zaključila je Alerić Puklin.

Državno odvjetništvo je u subotu izvijestilo da će nakon očitovanja zagrebačkog Županijskog državnog odvjetnika donijeti odluku o tužiteljici Alerić Puklin.

Uskok je ranije, ne otkrivajući identitet, izvijestio da je istraga u aferi Janaf proširena na Gorana Puklina koji je pristao Kovačeviću sakriti 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka. Novac je navodno sakrio u svom stanu "u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela".

VODIO JE VETERINARU Osumnjičeni poduzetnik tvrdi da nije prao novac za Kovačevića: 'U torbi sam nosio mačku'

Ukupan broj osumnjičenih u aferi Janaf tako se popeo na 14 osoba koje Uskok tereti za niz koruptivnih nedjela od trgovanja utjecajem i davanja mita do nezakonitog pogodovanja i zlouporaba položaja i ovlasti.

Uz glavne aktere te korupcijske afere - vlasnika Elektroprometa Petek Kreše Peteka, direktora Janafa Dragana Kovačevića, gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića pod istragom su i Tomislav Jelisavec, Katarina Gašparac, Zvonko Maras, Mirjana Prodan, Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Iva Šuler, Ljubomir Perušić i Goran Puklin.

Uskok jedino za Ivu Šuler nije tražio određivanje istražnog zatvora, iz kojega su, nakon priznanja nedjela, pušteni Jelisavec, Gašparac i Maras.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je na priznanje krivnje spremno još petero osumnjičenika.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • TNT2 07.10.2020.

    stavio bih ja i tebe i tvog muža odmah do Draganove ćelije za laganje !!!

  • borko0 07.10.2020.

    kako sada ikome više vjerovati u ovom društvu ...ah da , Alerić , Hercegovka , neka samo kaže preko koje je veze uopće došla na to mjesto ...

  • japanokinezjapano 06.10.2020.

    Zar ima iko da vjeruje ovoj ne znam kako bi je nazvao??? Ko ne bi dao ostavku na sve funkcije za tolike pare??? To treba pod hitno osuditi, zatvoriti i baciti ključ.

Komentiraj...
Vidi sve komentare