To je to što me zanima!

Tužiteljstvo BiH provjerava prijavu protiv Milanovića zbog negiranja genocida u Srebrenici

Prisjetimo se, predsjednik je prijavljen zbog problematične izjave prije godinu dana u kojoj je rekao da nije svaki genocid isti
Vidi originalni članak

Tužiteljstvo BiH za Dnevnik Nove TV potvrdilo je da provjerava prijavu protiv Zorana Milanovića zbog negiranja genocida, no nisi otkrili detalje.

Prisjetimo se, predsjednik je prijavljen zbog problematične izjave prije godinu dana u kojoj je rekao da nije svaki genocid.

- Od svog naroda pokušavaju napraviti žrtvu, veću nego što jest, i upravo oni licitiraju mrtvima, ja to nikada ne radim i mogu ponoviti sve što sam rekao – postoji genocid i genocid, postoje žrtve i žrtve. Nije sve isto, to je laž - rekao je Milanović, 6. prosinca 2021., a zatim je u nekoliko navrata objašnjavao izjavu i nijekao da je ikada negirao genocid.

- Definicija genocida je kaučuk definicija. To se rasteže, pa netko može dobiti presudu za 6 milijuna ubijenih, podavljenih, a netko za 6 tisuća - rekao je Milanović dan kasnije.

- Ne to nisam nikad rekao i drugo, potpuno je nebitno što sam rekao za nekim stolom. Postoje puno veći zločini u povijesti po trajanju i magnitudi i inzistiranjem na tome da je sve genocid radimo nepravdu, recimo, holokaustu nad Židovima, kazao je potom predsjednik 28. listopada ove godine.

'SAVEZNIŠTVO NE SMIJE PRESTATI' Milanović posjetio Kupres: 'Tu je bio početak kraja agresije te oslobađanje Hrvatske i BiH'

'Nismo ga mi prijavile'

Majke Srebrenice kažu da ga one nisu prijavile, no dodaju da se za takve izjave treba odgovarati.

- Haški tribunal je utvrdio genocid, da je izvršen u Srebrenici i zašto je to potrebno i u kojem interesu je Zoran Milanović to iznio? On je sam sebi naštetio. Ako ga je netko tužio, pa Boga mi neka odgovara - rekla je Kada Hotić iz Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica.

Od prošle godine, kazneni zakon BiH za negiranje genocida propisuje kazne zatvora – od 6 mjeseci do pet godina.

- Negiranje genocida je jedna posljednja faza genocida - dodaje Hotić.

Iz Ureda Predsjednika na cijeli slučaj danas su bili bez komentara, prenosi Dnevnik Nove TV.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Origano4 06.11.2022.

    Gospodin za Plenkovića.Plenković je pokvaren kao mućko jaje.

  • 06.11.2022.

    bravo zoki bravo 1000x bravo

  • kojajeura 06.11.2022.

    Tuziteljstvo BiH i sud casti hdz-a....

Komentiraj...
Vidi sve komentare