To je to što me zanima!

Tužna sudbina: Ubili mladog Mariusa i bacili ga lavovima

Ni peticije nisu pomogle. Zaposlenici zoološkog vrta u Danskoj ubili su mladu žirafu da se ne bi pario s rođacima. Nije pravio probleme, a posjetitelji su ga voljeli
Vidi originalni članak

Marius (2) još je u nedjelju bezbrižno brstio lišće u svojoj nastambi u danskom zoološkom vrtu. Nije ni znao da mu je to bio posljednji obrok...

Zaposlenici vrta u Kopenhagenu u nedjelju jutro ubili su ga pištoljem. Marius je bio zdrav, a volio je sve što vole žirafe. Žvakati lišće i odmarati se na suncu. Nije pravio probleme, a posjetitelji zološkog su ga voljeli. No uprava vrta objasnila je da ga ne mogu zadržati zbog pravila o izbjegavanju parenja životinja u bliskom srodstvu. Objašnjenjem mnogi nisu bili zadovoljni i tražili su spas za Mariusa. U nekoliko sati vijest o tužnoj sudbini žirafe obišla je svijet, a tisuće su potpisale peticiju da ga se spasi. Zoološki vrtovi iz Švedske, Nizozemske i V. Britanije nudili su se da preuzmu životinju, ali bezdušne kolege u Danskoj nisu bili zainteresirani.

- Ovo je nevjerojatno. Ponudili smo se spasiti Mariusev život. Ovaj zoološki vrt mora promijeniti mnogo toga u svojem radu - rekli su ljutiti nizozemski kolege.

No još je više zgrozio način na koji su presudili Mariusu. Nisu ga ubili injekcijom, nego su mu pucali u glavu kako ne bi kontaminirali meso. Manji dio koristit će se za istraživanja, a ostalo će dati lavovima.

- Ovo je barbarstvo - zaključili su mnogi kroz suze.

Idi na 24sata

Komentari 331

  • tota_1 12.02.2014.

    ovo nije normalno. mslim, zar nebi bilo bolje d narimjer 'prodaju' tu zivotinju drugom zloskom ili se mozda zamjene s drugom zirafom.. ovo uopce nije humano! fuj

  • TomCatF14 11.02.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • VedranGrubešić 11.02.2014.

    Danci divljaci, p***a im materina pokvarena. Ima u svijetu još zooloških vrtova koji su ga mogli udomiti. Pa onda kad netko kaže "Civilizirani zapad". Se*em se ja na taj zapad (ili sjever).

Komentiraj...
Vidi sve komentare