To je to što me zanima!

Tužne fotografije: U požaru su izgorjeli auti, hrabri vatrogasci padaju s nogu od umora...

Jak vjetar otežava gašenje velikog požara koji je planuo u četvrtak oko 11 sati u mjestu Gornji Banovci kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji
Vidi originalni članak

Deset ljudi je moralo napustiti domove, 160 vatrogasca je na terenu. Uhvatilo je neke kuće, ali još ništa se ne zna jer smo skoncentrirani na novu frontu. Jedna riječ - apokalipsa!, kaže nam Tomislav Grabovac iz Donje Grebaštice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jak vjetar otežava gašenje velikog požara koji je planuo u četvrtak oko 11 sati u mjestu Gornji Banovci kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji. U požaru su izgorjeli i automobili. 

POGLEDAJTE VIDEO: GAŠENJE POŽARA S MORA

Iz Policijske uprave šibensko-kninske su poručili:

FOTO: VATRA U DALMACIJI Pogledajte nevjerojatne slike: Hrabri mještani požar zalijevaju kantama, spašavaju konje i pse

- Apeliramo na sugrađane da svojim ponašanjem olakšaju posao dežurnim službama na terenu te da omoguće im neometan prolazak cestom ili drugim pristupnim putevima gdje je u tijeku požar. Neka uklone automobile i druge pokretnine koje im mogu smetati u gašenju požara te da se i sami udalje od vatre i ne dovode se u opasnost.

POGLEDATE VIDEO KOD BANOVCA:

Sve raspoložive službe su na terenu, uz vatrogasce i vatrogasna vozila, gašenju požara pomaže i pet protupožarnih aviona Canadair CL-415. 

Vatra je na žalost zahvatila i stambene objekte te se evakuiraju obitelji čiji objekti su ugroženi ili zahvaćeni požarom. Stanovnici ugroženog dijela Grebaštice se s lokacije prevoze vozilima MUP-a do Morinjskog mosta, potom autobusom ATP-a do Sportske dvorane Baldekin, gdje im je osiguran smještaj, piše Šibenik.in.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Stožer civilne zaštite je pripravan i spremni smo osigurati svu potrebnu pomoć. Vjerujem da će vatrogasne postrojbe u što skorije vrijeme požar staviti pod kontrolu - kazao je Danijel Mileta, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Zlatna Vuga 14.07.2023.

    Gdje su bili vlasnici tih automobila , da baš nitko nije upalio auto i odvezao ga na sigurno? Pa nije auto magarac u štali.

  • antezd01 13.07.2023.

    samo da nema ljudskih zrtava sve drugo ce proci...

  • 1feet 13.07.2023.

    ležanje 9mj dolazi na naplatu

Komentiraj...
Vidi sve komentare