To je to što me zanima!

'Tvrdnje da je Rusija zatražila vojnu pomoć su dezinformacija'

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je da će Peking snositi posljedice bude li pomagao Moskvi izbjegavati zapadne sankcije. Kinezi tvrde da Rusi nisu zatražili pomoć
Vidi originalni članak

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je u ponedjeljak kao "dezinformaciju" izjave američkih dužnosnika da se Moskva obratila Pekingu za pomoć u vojnoj opremi kako bi nastavila invaziju na Ukrajinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Krater na Jarunu je zatrpan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kina je takve američke tvrdnje opovrgnula tijekom redovitog brifinga za novinare u ponedjeljak u Pekingu.

Rusija je od Kine zatražila vojnu opremu nakon svoje invazije na Ukrajinu 24. veljače, izvijestili su u nedjelju Financial Times i Washington Post, pozivajući se na američke dužnosnike.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan, koji se u ponedjeljak sastaje u Rimu s najvišim kineskim diplomatom Yangom Jiechijem, rekao je da će Peking "apsolutno" snositi posljedice bude li pomagao Moskvi izbjegavati zapadne sankcije nametnute zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Rusija, koja svoje djelovanje u Ukrajini naziva "specijalnom operacijom", i Kina pojačale su suradnju pošto su se našle pod snažnim pritiskom Zapada zbog ljudskih prava i niza drugih pitanja.

Peking nije osudio ruski napad i ne naziva ga invazijom, ali je pozvao na rješenje putem pregovora.

Washington Post navodi da neidentificirani američki dužnosnici nisu naveli vrstu oružja koja je zatražena niti kako je Kina odgovorila.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • začuđenisvatovi 14.03.2022.

    A nisam još pročitao da Amerika piziva na pregovore?

  • spica45 14.03.2022.

    Ljudi dajte već jednom shvatite da su se Amerika i Nato saveznice malo previše zaigrale sa tim sankcijama prema Rusiji, a ova daljnja priijetnja Kini je presmješna od strane Amerike. U Aziji živi više od polovice svijetske populacije. Rusija kao jedna od najjačih vojnih sila i Kina i vojno i ekonomski pogotovo su daleko jače po svemu od Amerike. Amerikanci su samo jaki protiv malih zemalja i na njima pumpaju mišice.Amerika sada očekuje pomoć u nafti i plinu, a tako i EU od zemalja koje su nekad napadali i uništavali kao što to sad Rusija radi Ukrajini. To će biti malo teže izvedivo pogotovo sada kada se Azijske zemlje ujedine, jer Amerika i nato imaju malo previse neprijatelja po svijetu i moglo bi nam se sve to obiti o glavu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare