To je to što me zanima!

Tvrtku Kerumova nećaka tuže zbog krađe sa servera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ad Plastik tvrtku 'Fornix', u kojoj je Kerumov nećak direktor, terete da su sa njihova servera presnimili nacrte i projekte vrijedne 500.000 kn
Vidi originalni članak

Solinski AD Plastik podigao je optužnicu protiv tvrtke "Fornix" u kojoj je direktor Goran Sapunar, nećak Željka Keruma, piše Slobodna Dalmacija. Terete ih zbog krađe autorskog prava i povrede industrijskog vlasništva, odnosno da su sa servera AD Plastika presnimili nacrte i projekte vrijedne oko 500.000 kuna. Radi se o alatima i kalibratorima za autodijelove od gume i plastike BMW-a koje solinska tvrtka proizvodi. Sapunarovoj tvrki to je, prema optužbi, omogućio njegov rođak Marin Milišić koji je bio u Nadzornom odboru AD Plastika, i još nekoliko zaposlenika te tvrtke koji su dobli otkaze nakon otkrića da su nacrti presnimljeni. Neki od njih su se potom zaposlili u Fornixu, piše Slobodna,  kojoj su preoteli dio posla. Inače, Sapunaru je Kerumu kupio prostor za rad tvrtke u Dugom Ratu. On, pak, tvrdi da su tužbe protiv njega potpuno neutemeljene.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nemam pojma 18.07.2010.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • otarnik 18.07.2010.

    Da nije Kerumov neb se ni znalo za tu navodnu krađu

  • plavi cvijet 18.07.2010.

    Ne bi se čudila da su prije toga proučili zakone i da je kazna nikakva, a sudovi inače sve razvlače i k tome su još podmitljivi. Ako je tako, to je još jedna u nizu zapreka za dolazak kapitala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare