To je to što me zanima!

U Africi nastaje nova država, ima veći teritorij od Francuske

Grupe MNLA i Ansar Dine dogovorili su se da će proglasiti novu državu po imenom Azavad na sjeveru Malija. Dodaju kako prihvaćaju islam kao svoju religiju
Vidi originalni članak

Svjetski mediji javljaju kako su pobunjeničke grupe na sjeveru Malija u Africi dogovorile suradnju, što bi moglo dovesti do stvaranja nove države. Grupe MNLA i Ansar Dine dogovorili su se da će proglasiti novu državu po imenom Azavad na sjeveru Malija. Kako javlja CNN, nova država će se prostirati na teritoriju većem od Francuske. 

Ansar Dine i MNLA su u službenom priopćenju istaknule kako se zajedno zalažu za neovisnost Azavada te da prihvaćaju islam kao svoju religiju. Dvije skupine su tjednima pregovarale, jer su dugo imale različite ciljeve i ideologije.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • PokajanjeSlužbeni Profil 07.05.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Ovca009 27.05.2012.

    super, jos jedna drzava vise.

  • LongliveUSAforever 27.05.2012.

    Nezavisno Kosovo pozdravlja svaku nezavisnost bilo kojeg naroda,pa i Sjevernog Malija, jer je to elementarno ljudsko pravo.To vam je kao loš brak,,,kada ne ide najbolji je razlaz.:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare