To je to što me zanima!

U Austriji 94 zaraženih korona virusom nakon festivala na Zrću

Zdravstveni uredi smatraju da bi broj zaraženih mogao biti mnogo veći, pa sve koji su bili na festivalu, a bilo ih je više od 19.000, zovu na testiranje
Vidi originalni članak

Najmanje 94 slučaja zaraze koronavirusom zabilježeno je u Austriji nakon povratka s festivala „Austria goes Zrće“ na Pagu, priopćili su u srijedu zdravstveni uredi nekoliko austrijskih saveznih pokrajina.

Prema tim informacijama, u Gornjoj Austriji je zabilježeno 18, u Donjoj 38, u Salzburgu pet, u Štajerskoj 22, u Koruškoj šest i u Tirolu pet osoba koje su se nedvojbeno zarazile tijekom festivala „Austria goes Zrće“, koji se od 17. do 24. srpnja održavao na plaži Zrće na Pagu.

KORISTILI IH ZA ULAZ U KLUBOVE? Troje mladih u Umagu krivotvorilo PCR testove pa ih prodavali i dijelili prijateljima

Brojke iz saveznih pokrajina Beč, Gradišće i Voralberg još nisu dostavljene. Kako je prenijela austrijska novinska agencija APA zdravstveni uredi smatraju da bi broj zaraženih mogao biti mnogo veći.

Na festival je iz Austrije doputovalo preko 19.000 ljudi, većina njih u vlastitim automobilima ili autobusima, priopćilo je ured za odnose s javnošću savezne pokrajine Donja Austrija.

Savezna pokrajina Salzburg je sve goste festivala pozvala da se testiraju bez obzira na simptome.

U Koruškoj je koronavirus zabilježen i kod dva turista koji su boravili u Novalji, ali nisu prisustvovali festivalu na Zrću.

Idi na 24sata

Komentari 373

  • Fleur A La Rose 29.07.2021.

    Vrijeme će na kraju pokazati tko je bio u pravu - cijepljeni koji su u svoje tijelo i olako bez ikakve provjere unijeli neispitane, ekperimentalne, privremeno dozvoljene i tko zna kakve sve ne kemikalije ili će se na kraju pokazati da su oni koji se nisu cijepili sebi napravili uslugu života i nisu u sebe unijeli razne toksine jer su bili, jednostavno rečeno, inteligentniji. Zanimljivo kako se cijepljeni vole oglušivati na veliki broj smrti uzrokovanih tim istim cijepivom. A, još je zanimljivije i nevjerojatnije da cijepljeni misle ako im ništa nije bilo nakon prve dvije doze da je to to. Njima, očito, ne pada na pamet da bi im se to moglo odbiti o glavu za par godina, desetljeće... Kako kaže stara poslovica - Vrag nikada ne spava.

  • tomo100brt 29.07.2021.

    Ovo je sve laganje naroda. Gledam kako masa ljudi okolo polako idu u izolaciju, nitko ih ne testira, a kad ih uopće i testiraju, testiraju ih brzim testom koji nije vjerodostojan izvan prvih 5 dana bolesti i zato ga EU ne upisiva na korona karti. Malo koriste PCR testove. Kažu da se spasi sezona, ali realnost je potpuno drugačija. Koliko će ovo biti održivo, ne znam, ali nije dobro. Mislim da se ponavlja prošla godina.

  • 29.07.2021.

    Izgleda da ce nam Zrce opet zatvoriti sezonu.Pa kad netko nije u stanju nauciti iz proteklog iskustva nema druge nego opet platiti cijenu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare