News

Komentari 373

U Austriji 94 zaraženih korona virusom nakon festivala na Zrću

U Austriji 94 zaraženih korona virusom nakon festivala na Zrću

Zdravstveni uredi smatraju da bi broj zaraženih mogao biti mnogo veći, pa sve koji su bili na festivalu, a bilo ih je više od 19.000, zovu na testiranje

Najmanje 94 slučaja zaraze koronavirusom zabilježeno je u Austriji nakon povratka s festivala „Austria goes Zrće“ na Pagu, priopćili su u srijedu zdravstveni uredi nekoliko austrijskih saveznih pokrajina.

Prema tim informacijama, u Gornjoj Austriji je zabilježeno 18, u Donjoj 38, u Salzburgu pet, u Štajerskoj 22, u Koruškoj šest i u Tirolu pet osoba koje su se nedvojbeno zarazile tijekom festivala „Austria goes Zrće“, koji se od 17. do 24. srpnja održavao na plaži Zrće na Pagu.

Brojke iz saveznih pokrajina Beč, Gradišće i Voralberg još nisu dostavljene. Kako je prenijela austrijska novinska agencija APA zdravstveni uredi smatraju da bi broj zaraženih mogao biti mnogo veći.

Na festival je iz Austrije doputovalo preko 19.000 ljudi, većina njih u vlastitim automobilima ili autobusima, priopćilo je ured za odnose s javnošću savezne pokrajine Donja Austrija.

Savezna pokrajina Salzburg je sve goste festivala pozvala da se testiraju bez obzira na simptome.

U Koruškoj je koronavirus zabilježen i kod dva turista koji su boravili u Novalji, ali nisu prisustvovali festivalu na Zrću.