News

Komentari 7

Troje mladih u Umagu krivotvorilo PCR testove pa ih prodavali i dijelili prijateljima

Troje mladih u Umagu krivotvorilo PCR testove pa ih prodavali i dijelili prijateljima

Osim dvojice muškaraca, za krivotvorenje isprava osumnjičena je i 22-godišnjakinja koja je od 21. do 23. srpnja temeljem originalnog negativnog nalaza brzog antigentskog testa izradila šest krivotvorenih

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom, 25-godišnjakom i 22-godišnjakinjom koji su zajedno počinili ukupno 24 kaznena djela krivotvorenja isprava.
 
Policija sumnjiči 31-godišnjeg muškarca da je od 16. do 24. srpnja izradio pa prodao 13 krivotvorenih potvrda o negativnim nalazima PCR testova s osobnim podacima i krivotvorenim pečatom i potpisom zdravstvene ustanove.
 
 Za 25-godišnjak je utvrđeno kako je od 21. do 24. srpnja izradio šest potvrda negativnog nalaza PCR testa s krivotvorenim potpisom i pečatom zdravstvene ustanove koje je potom dao prijateljima na uporabu.


 
Osim dvojice muškaraca, za krivotvorenje isprava osumnjičena je i 22-godišnjakinja koja je od 21. do 23. srpnja temeljem originalnog negativnog nalaza brzog antigentskog testa izradila šest krivotvorenih nalaza, a koje je potom prijateljima dala na korištenje.

Glas Istre neslužbeno doznaje kako su krivotvrene testove koristili za odlazak u klubove.
 
Zbog svega navedenog 31-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, dok se kaznena prijava protiv 25-godišnjaka i 22-godišnjakinje podnosi nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.