To je to što me zanima!

U autu je imao nož, kaže policija

Policija u Wisconsinu objavila je kako su istražitelji u automobilu Jacoba Blakea, kojeg je policajac sedam puta upucao u leđa, pronašli nož. Kažu da ga nisu mogli zaustaviti elektrošokerima
Vidi originalni članak

Jacob Blake (29), kojeg je policajac sedam puta upucao s leđa, imao je nož u svom automobilu, priopćile su u srijedu vlasti Wisconsina.

Pogledajte video: Upucao crnca u leđa sedam puta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Policija: Imao je nož

Nakon snimke na kojoj se vidi kako policajac u Wisconsinu puca u leđa crncu koji ulazi u auto, diljem SAD-a počeli su prosvjedi koji su se pretvorili u nasilje.

U priopćenju ministarstva pravosuđa te savezne države na sjeveru SAD-a, navodi se da je policija stigla na mjesto događaja u Kenoshi nakon telefonskog poziva žene koja je rekla da je kod nje "prijatelj koji ondje ne bi smio biti".

PROSVJEDI ZBOG JACOBA BLAKEA Nastavlja se kaos: Dvoje mrtvih i još jedan ranjen u Wisconsinu

Otkrili identitet policajca koji ga je upucao

Kada su izašli na teren, dodaje se u priopćenju, policijski službenici su "bezuspješno pokušavali uhititi" Blakea pomoću elektrošokera. Blake ih je onda, kako tvrde, upozorio da kod sebe ima nož.

- Rekao im je da ima nož. Istražitelji su nož pronašli u vratima automobila. Nije bilo drugih oružja - objavila je policija.

Otkriveno je i ime policajca koji je sedam puta pucao u leđa Jacobu Blakeu, to je Rusten Sheskey, koji je u policiji u Kenoshi zadnjih sedam godina, a radio je i kao zaštitar. Zasad je privremeno udaljen s dužnosti zajedno s još jednim kolegom.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Amerika opet gori

Tri mjeseca nakon smrti Georgea Floyda, kojeg je ugušio policajac bijelac u Minneapolisu, u SAD-u se ponovo javlja bijes zbog rasizma i policijskog nasilja.

Nekoliko košarkaša, počevši s igračima susjednog Milwaukeeja, odlučili su u znak solidarnosti bojkotirati utakmice nagnavši NBA da odgodi tri utakmice doigravanja planirane u srijedu. "TRAŽIMO PROMJENE. DOSTA NAM JE", objavio je na Twitteru najbolji igrač Los Angeles Lakersa LeBron James.

Pogledajte video: Georgea Floyda ugušio je policajac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prosvjedne povorke su svaku noć prerastale u nasilje u Kenoshi u kojemu su se sukobljavali prosvjednici i policija. U prilikama krajnje napetosti dvije su osobe ubijene iz vatrenog oružja a treća je ranjena malo prije ponoći u nejasnim okolnostima.

Sedamnaestogodišnji Kyle Rittenhouse, koji živi u susjednom Antiochu, u saveznoj državi Illinoisu, tridesetak kilometara od Kenoche, sumnjiči se za ta dva ubojstva i u pritvoru čeka podizanje optužnice, priopćila je kratko mjesna policija.

Idi na 24sata

Komentari 201

  • 00buckshot 04.11.2020.

    @GogiVG Dva puta su koristili elektrošoker, nije imao nikakvog efekta jer je Jacob bio pod utjecajem drogi i nepostoji pravilo koliko puta smiješ pucati policajci su trenirani da pucaju u center mass(torzo) i da pucaju više puta jer pod utjecajem droge ljudi se mogu nastavit boriti nakon više prostrijelnih rana, pravi primjer toga je 1986 FBI Miami shootout gdje je lopov upucan 12 puta pistoljem u kalibru 9MM i nastavio je pucati po policajcima sve dok nije pogođen krupnom sačmom iz sačmarice kalibra 12 koja ga je usmrtila na licu mjestu. Od tog dana su odlučili dati policajcima pištolje u većim kalibrima kao npr 10MM, .45ACP, .40S&W, ali su odustali od toga i vratili se na 9mm zbog cijene municije i zato što večina policajaca nisu bili precizni sa večim kalibrima zbog jakog trzaja.

  • 29.08.2020.

    sad će košarkaši zaustaviti ligu,to je rasizam tako reći svi su crnci,dajte i bijelcima da malo igraju....

  • Cobra_57 27.08.2020.

    Možete vi pričat što god ali ovo nijeje ljudsko postupanje,pucao je 7 puta zato jer se u..o.

Komentiraj...
Vidi sve komentare