Obavijesti

News

Komentari 201

U autu je imao nož, kaže policija

U autu je imao nož, kaže policija

Policija u Wisconsinu objavila je kako su istražitelji u automobilu Jacoba Blakea, kojeg je policajac sedam puta upucao u leđa, pronašli nož. Kažu da ga nisu mogli zaustaviti elektrošokerima

VIDEO

Jacob Blake (29), kojeg je policajac sedam puta upucao s leđa, imao je nož u svom automobilu, priopćile su u srijedu vlasti Wisconsina.

Pogledajte video: Upucao crnca u leđa sedam puta

Pokretanje videa...

Kenosha 01:31

Policija: Imao je nož

Nakon snimke na kojoj se vidi kako policajac u Wisconsinu puca u leđa crncu koji ulazi u auto, diljem SAD-a počeli su prosvjedi koji su se pretvorili u nasilje.

U priopćenju ministarstva pravosuđa te savezne države na sjeveru SAD-a, navodi se da je policija stigla na mjesto događaja u Kenoshi nakon telefonskog poziva žene koja je rekla da je kod nje "prijatelj koji ondje ne bi smio biti".

Nastavlja se kaos: Dvoje mrtvih i još jedan ranjen u Wisconsinu
Nastavlja se kaos: Dvoje mrtvih i još jedan ranjen u Wisconsinu

Otkrili identitet policajca koji ga je upucao

Kada su izašli na teren, dodaje se u priopćenju, policijski službenici su "bezuspješno pokušavali uhititi" Blakea pomoću elektrošokera. Blake ih je onda, kako tvrde, upozorio da kod sebe ima nož.

- Rekao im je da ima nož. Istražitelji su nož pronašli u vratima automobila. Nije bilo drugih oružja - objavila je policija.

Otkriveno je i ime policajca koji je sedam puta pucao u leđa Jacobu Blakeu, to je Rusten Sheskey, koji je u policiji u Kenoshi zadnjih sedam godina, a radio je i kao zaštitar. Zasad je privremeno udaljen s dužnosti zajedno s još jednim kolegom.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

SAD - pucnjava 01:13

Amerika opet gori

Tri mjeseca nakon smrti Georgea Floyda, kojeg je ugušio policajac bijelac u Minneapolisu, u SAD-u se ponovo javlja bijes zbog rasizma i policijskog nasilja.

Nekoliko košarkaša, počevši s igračima susjednog Milwaukeeja, odlučili su u znak solidarnosti bojkotirati utakmice nagnavši NBA da odgodi tri utakmice doigravanja planirane u srijedu. "TRAŽIMO PROMJENE. DOSTA NAM JE", objavio je na Twitteru najbolji igrač Los Angeles Lakersa LeBron James.

Pogledajte video: Georgea Floyda ugušio je policajac

Pokretanje videa...

George Floyd i Derek Chauvin su se poznavali 01:12

Prosvjedne povorke su svaku noć prerastale u nasilje u Kenoshi u kojemu su se sukobljavali prosvjednici i policija. U prilikama krajnje napetosti dvije su osobe ubijene iz vatrenog oružja a treća je ranjena malo prije ponoći u nejasnim okolnostima.

Sedamnaestogodišnji Kyle Rittenhouse, koji živi u susjednom Antiochu, u saveznoj državi Illinoisu, tridesetak kilometara od Kenoche, sumnjiči se za ta dva ubojstva i u pritvoru čeka podizanje optužnice, priopćila je kratko mjesna policija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 201
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.