To je to što me zanima!

U Beogradu danas počinje suđenje hrvatskim pilotima

Vlada će iskoristiti sve mehanizme da ih zaštitimo, rekao je ministar branitelja Tomo Medved
Vidi originalni članak

Danas počinje suđenje hrvatskim pilotima koje Srbi optužuju da su u kolovozu 1995. raketirali kolonu izbjeglica na Petrovačkoj cesti, kod Bosanskog Petrovca.

Podsjetimo, Viši sud u Beogradu je posredstvom državnih tijela prije par tjedana pilotima poslao i optužnicu, koju je zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva podiglo srpsko Tužiteljstvo za ratne zločine.

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA: 'Hrvatska neće postupati po zaprimljenoj zamolnici Srbije u vezi s hrvatskim pilotima'

To tužiteljstvo optužilo je pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Vladimira Mikca (67) iz Ptuja, Zdenka Radulja (69) iz Osijeka, Željka Jelenića (69) iz Pule i Danijela Borovića (64) iz Varaždina da su 7. i 8. kolovoza 1995. naredili raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada (prije Bosanski Novi).

Njihovo postupanje je, prema navodima optužnice, "za posljedicu imalo smrtno stradanje i ranjavanje više civila srpske nacionalnosti", čija imena su, uz godine rođenja, pobrojana u optužnici, u kojoj je istaknuto da je među žrtvama četvero djece.

Još se ne zna hoće li im se suditi u odsutnosti.

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, rekao je ranije kako se sastao s pilotima kojima prijete tužbe. 

- Vlada će iskoristiti sve mehanizme da ih zaštitimo - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • gliva 14.10.2022.

    Draga “braćo” Srbi opet čačkati meču! Kaj vam je ostal još koje ima traktor!

  • Tata _mi_je_iz_NiNa_ 14.10.2022.

    Zašto se i u ovom clanku ne može napisati istina.

  • Tata _mi_je_iz_NiNa_ 14.10.2022.

    Što ste se uplasili?......... Toliko se plašite istine? ...........Tako je to kada shvatiš da si ov.ca pa se uplašiš da sve ono što su te naučili možda i nije točno,........... a vi sve vjerovali............ Zašto toliko ričete? ............Što je problem?........ Izađu na sud, ........vi skupite novac za odbranu, dokažu svoju nevinost (ako nisu krivi) i vi opet pobjedili......... Čega se toliko plašite? Da su krivi? .........E pa to vam je već problem. ..............Nezgodno jer možda su i druge stvari točne, a onda se možda i probudite pa počnete da postavljate nezgodna pitanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare