To je to što me zanima!

Radujte se narodi: Hrvatska će financirati izgradnju kapelice u Betlehemu za 3,5 milijuna kuna

Kapela hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu dat će snažan doprinos jačanju i međunarodnoj prepoznatljivosti i pozicioniranju Hrvatske u Svetoj zemlji i svijetu, kaže Grlić Radman
Vidi originalni članak

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog da Ministarstvo vanjskih poslova sa 450.000 eura financira gradnju kapele hrvatskih svetaca u Betlehemu.

Gordan Grlić Radman je naveo da se zbog velikog porasta posjetitelja u Izraelu gradi šest kapela na Pastirskim poljima, od kojih će jedna biti kapela hrvatskih svetaca.

MINISTAR O HRVATIMA U AFGANISTANU: 'Tamo je 13 Hrvata i trebali bi biti evakuirani tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana'

- Planira se gradnja šest kapela, a hrvatska će biti u središnjem dijelu. Kustodija Svete zemlje je darovala teren u Betlehemu. Za izgradnju hrvatske kapele izdane su dozvole, izgradnja je procijenjena na 450 tisuća eura, unutrašnjost i inventar bit će obogaćeni umjetničkim djelima koja će darovati hrvatski umjetnici. Kapela bi zauzela središnje mjesto i bit će mjesto koje će dati na dodatnoj prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu - rekao je Grlić Radman, a financiranje su zatražili hrvatski franjevci.

- Naglašavam kako će kapela hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu dati snažan doprinos jačanju i međunarodnoj prepoznatljivosti i pozicioniranju Hrvatske u Svetoj zemlji i svijetu - istaknuo je Grlić Radman.

Idi na 24sata

Komentari 224

  • 20.08.2021.

    Nijedan konzulat u Americi ni u hitnim situacijama ne odgovara na mailove .Kad smo poslali upit preko MVP-a kojima je on šef čekali smo odgovor od konzulata više od 6 mj..Uz pomoć zajednice iseljenika smo uspjeli sve riješiti u kratkom roku.Upite smo slali u vezi pokojnog rođaka kojeg je tribalo dopremit u HR na sahranu.Tu neradničku bagru u diplomaciji  mi plaćamo.

  • 20.08.2021.

    normalno da će HDZkenjare prvo dati guzice popovima, ali gdje su sad one bolnice, škole i vrtići koje su nam prije 30 godina obećali? ili sve to dobiva samo dijaspora koja ni nezna na karti pokazati gdje se nalazi država od koje tako dobro žive.

  • dadaizcentragrada 19.08.2021.

    Jel to od donacija za obnovu od potresa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare