News

Komentari 224

Radujte se narodi: Hrvatska će financirati izgradnju kapelice u Betlehemu za 3,5 milijuna kuna

Radujte se narodi: Hrvatska će financirati izgradnju kapelice u Betlehemu za 3,5 milijuna kuna

Kapela hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu dat će snažan doprinos jačanju i međunarodnoj prepoznatljivosti i pozicioniranju Hrvatske u Svetoj zemlji i svijetu, kaže Grlić Radman

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog da Ministarstvo vanjskih poslova sa 450.000 eura financira gradnju kapele hrvatskih svetaca u Betlehemu.

Gordan Grlić Radman je naveo da se zbog velikog porasta posjetitelja u Izraelu gradi šest kapela na Pastirskim poljima, od kojih će jedna biti kapela hrvatskih svetaca.

- Planira se gradnja šest kapela, a hrvatska će biti u središnjem dijelu. Kustodija Svete zemlje je darovala teren u Betlehemu. Za izgradnju hrvatske kapele izdane su dozvole, izgradnja je procijenjena na 450 tisuća eura, unutrašnjost i inventar bit će obogaćeni umjetničkim djelima koja će darovati hrvatski umjetnici. Kapela bi zauzela središnje mjesto i bit će mjesto koje će dati na dodatnoj prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu - rekao je Grlić Radman, a financiranje su zatražili hrvatski franjevci.

- Naglašavam kako će kapela hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu dati snažan doprinos jačanju i međunarodnoj prepoznatljivosti i pozicioniranju Hrvatske u Svetoj zemlji i svijetu - istaknuo je Grlić Radman.