To je to što me zanima!

U BiH ubijen policajac, sumnja se na Gačića, ubojicu u bijegu

Istovremeno sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u Ušivku kod Hadžića viđen Edin Gačić (44) koji je u ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim
Vidi originalni članak

U Suhodolu kod Tarčina u BiH, u blizini objekta koji pripada Federalnoj upravi policije, ubijen je policajac. Kako doznaje Dnevni Avaz ubijen je pripadnik FUP-a, koji je osiguravao taj objekt. Policajca je pronašao kolega koji je došao u smjenu. Do dolaska Hitne, zbog težine ozljeda, policajac je preminuo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema prvim informacijama u policajca je pucano iz vatrenog oružja, a na mjestu događaja pronađeno je nekoliko čahura nepoznatog kalibra. Kako Avaz saznaje od izvora bliskih istrazi, ubijeni se borio s ubojicom, jer su na tijelu vidljive posjekotine. Također, pištolj ubijenog policajca je nestao.

Istovremeno sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u Ušivku kod Hadžića viđen Edin Gačić (44) koji je u ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim.

BIH: 'LOV' NA EDINA GAČIĆA Ubojici nema traga, mještani u panici: Imao je listu za odstrel?

U Suhodol su poslana dva tima specijalne policije MUP-a KS, koji provjeravaju točnost ove informacije. 

Podsjetimo, bosanski mediji su nakon što je počinio ubojstvo kod Konjica objavili kako je Gačić za vrijeme rata bio pripadnik postrojbe 'El mujaheed' u čijem su se sastavu borili i mudžahedini, islamski vjerski borci iz cijeloga svijeta. Ova je postrojba bila poznata po stravičnim ratnim zločinima, uključujući i odsijecanja glava zatočenicima.

U BIJEGU JE I NAORUŽAN Bivši pripadnik Armije BiH ubio treću žrtvu: Policija ga traži

Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio suborca iz odreda El mujaheed Ismeta Gunića te je osuđen na osam godina zatvora. Kada je izdržao dvije trećine kazne bio je povremeno puštan na slobodne vikende, te je 25. kolovoza 2002. godine likvidirao majku ispalivši u njezino tijelo u Zenici dva hica iz vatrenog oružja. Nakon toga je 2003. osuđen na 20- godišnju zatvorsku kaznu, a na slobodu je Gačić pušten nedavno nakon što je izdržao dvije trećine kazne u zeničkom zatvoru.


 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • lemi1983 10.02.2019.

    Cudno pokojni Alija je stalno tvrdio da nisu dovodili mudzahedine i da ta jedinica nikad nije postojala ni djelovala na podrucju bih a ovi se sada raspisali mozda dino merlin zna istinu poznata mi je ona njegova da te nije alija gdje pjeva na nekom postrojavanji bih armije a tu je i ta sporna jedilica el mujahed pa se tvrdilo da je sve montirano mudzahedini su bili poznati u 505 buzimskoj brigadi to vam je blizu granice sa hr ako znate za slucaj od prije dvije godine kada su pravili kamp za obuku u bosanskoj bojni e to su jedni od mudzahedina pa su prelazili i u hrvatsku i tamo pretili nekim starcima i provodili teror a kazu da su kupovali i zemlju uz granicua sve je to nekako slabo mediski popraceno zataskalo se dosta tog da se prijateljski odnosi hr i bih ne piremete

  • jožek2 10.02.2019.

    U bosni muđahedini na djelu , ubijaju i otimaju, u srbiji četnici isto tako, a u hrvatskoj ustaše sve više uzimaju maha i prave pokolje.

  • _Varešak_ 10.02.2019.

    Policija za njega treba primijeniti metodu američke policije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare