To je to što me zanima!

U Čačićevoj koaliciji surađivat će Milan Bandić, Hrelja i Gabrić

Više od dvije trećine HNS-ovaca napušta Vesnu Pusić i okreće se bivšem čelniku stranke, Radimiru Čačiću. Svi jedva čekaju da se i službeno oformi nova stranka
Vidi originalni članak

Iako u zatvoru, Radimir Čačić sve je jači. Infrastrukturu mu i dalje izgrađuje Natalija Martinčević i sve je veća i snažnija. HNS je pritom sve slabiji. Gradonačelnik do gradonačelnika, načelnik do načelnika - svi čekaju da se i službeno oformi nova stranka te da prijeđu bivšem šefu.

- To je pitanje lojalnosti. On je nas doveo u politiku i mi mu se za to moramo iskupiti - govore još HNS-ovci. Uskoro bivši.

Navodno su dobre dvije trećine članova već okrenule leđa vodstvu stranke. Pokazali su to i europski izbori u Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

- HNS je u županiji imao 10.000 članova. Na europskim je izborima za HNS-ove kandidate Jozu Radoša i Marina Vučića glasalo 3000 ljudi. U gradu je HNS imao 1400 članova. Na izbore ih je izašlo 500. Članove nisu uspjeli izvući, kamoli ostalo biračko tijelo, simpatizere - zgraža se naš sugovornik. Stranka je pala na samo 2,1 posto podrške birača.

- Nakon što se izlistaju sve stranke, onda tek dolazi HNS - u čudu govore.

Ponavljaju kako je ovo najlošiji rejting stranke od njezina osnutka. Stoga svi samo čekaju Čačićev izlazak iz zatvora te potom i službeno prelaze k njemu. Dio članova to je već učinio i javno. Među njima je zamjenica međimurskog župana Sandra Herman.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 108

  • polo90 04.06.2014.

    To ima samo u hrvata ,da stranka koja ima 2% ,daje 4 najvažnija ministra mislim da to samo za sebe dovoljno govori ,pogotovo o stranci koja okuplja vladu i vlast .HNS-u u zdravlje i slast .

  • Palmira 03.06.2014.

    Ma izvrsno, nego reci kad izgube "bazu" hoćemo li se riješiti ovih njihovih uhljeba i sa svih tih silnih načelničkih i ministarskih pozicija? I kako.. Stranka sa 500 "glasača" i 1500 direktora i načelnika. Pa kako? I najbitnije - kako ćete smijeniti Pusićku sa svih pozicija koje je prigrabila?

  • bravar001 03.06.2014.

    Nerazumijem uopće te koji glasaju za čačića,bandića.Pogledajte što radi Bandić u Zagrebu,sad spašava Cibonu jer je to brend u košarci,što u jednu ruku mogu čak i razumjeti,ali on to ne radi sa svojim novcem ,već novcem nas građana grada Zagreba.I to evo kako,sad je izmislio da se parkiranje plaća na području cijelog grada,i tu će kapnuti neki novci.Kad dobijete račun za vodu lijepo vam piše da je to račun na osnovu procijene stanja vodomjera,a oni ga očitavaju dva puta godišnje i svi ti računi su isti,što znači datrošimo isto i kad očitavaju,a to je malo vjerojatno.Ibez obzira što očitaju dva puta godišnj uredno naplatepaušal od 18kuna svaki mjesec.Naprimjeru svoje zgrade od 180stanova to je mjesečno 3240kuna,pa sad vi izračunaitekoilko je to za cijeli grad zagreb.Sad bi oni koji nemaju svoje vodomjere u stanovima trebali sami financirati ugradnju istih,a već godinama nam naplaćuju za nešto što nemamo jer imamo 1.vodomjer na cijelu zgradu.Što se tiče cibone ako žele igrati profesionalnu košarku,i pošto žive u kapitalitičom svijetu,onda se zna kako se takvi klubovi financiraju.Pogledajte H.S.V. rukometni klub nemogu se financirati i onda će se rasformirati.Akod nas Bandić raznim smicalicama uzima novce od građanj i djeli po svom nahođenju.Pa sad kad dođe do izbora a mi svi za B andića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare