To je to što me zanima!

U Crnoj Gori zbog korupcije 13 političara završilo u pritvoru

Tužitelj Katnić je na konferenciji za medije rekao kako postoji utemeljena sumnja da su sumnjičeni osnovali zločinačku organizaciju u cilju ilegalnog bogaćenja
Vidi originalni članak

Crnogorska policija, po nalogu glavnog specijalnog tužitelja Milivoja Katnića, u četvrtak je uhitila 13 osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja, javlja portal vijesti.me.

Tužitelj je na tiskovnoj konferenciji za medije rekao kako postoji utemeljena sumnja da su sumnjičeni osnovali zločinačku organizaciju u cilju ilegalnog bogaćenja. Dodao je da su planirali dugoročne akcije s precizno potvrđenim ulogama i zadaćama.

Uhićene se sumnjiči da su krivotvorili građevinske dozvole te tako nanijeli milijunsku štetu državi.

Među uhićenima su Lazar Rađenović, gradonačelnik Budve i čelnica gradske uprave Milena Marović-Bogdanović, bivši gradonačelnici Rajko Kuljača i Dragan Marović, kao i savjetnik predsjednika vlade Mila Đukanovića Aleksandar Tičić.

Milena Marović-Bogdanović je kći utjecajnog bivšeg crnogorskog predsjednika Svetozara Marovića. Dragan Marović joj je brat.

Postoji i 14. osumnjičeni, ali on nije danas uhićen jer se nalazi izvan Crne Gore. Tužitelj je odbio odgovoriti na pitanje je li riječ o Svetozaru Maroviću.

Uhićenima je određen 48-satni zatvor.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • varešak 14.08.2015.

    Na prostoru bivše države takvih ima puno i da je u funkciji Goli otok bio bi premali za sve njih.

  • iPsy 14.08.2015.

    Jaoo pa to je njima godišnji, ne moraju ništa radit u zatvoru. Njih se tribalo kaznit duplim radnim vremenom, a ne godišnjim odmorom :))

  • Linz 14.08.2015.

    Kako to da nisu i Mila Đukanovića smjestili u prdekanu ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare