To je to što me zanima!

U Domu 'Brezovica’ tukli su 10-godišnju djevojčicu?

Štićenica doma dva puta je u tri tjedna završila u Klaićevoj bolnici s ozljedama. Liječnici sumnjaju na zlostavljanje, a ravnatelj Doma kaže da je pala
Vidi originalni članak

Višestruki udarci po glavi, prsnom košu i nogama te razderotina na bradi koju su morali šivati, ozljede su retardirane djevojčice (10), zbog kojih su kirurzi Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj policiji prijavili sumnju na zlostavljanje. Policija je potvrdila da je primila prijavu te da istražuje slučaj. Djevojčicu su u Klaićevu primili u subotu, ali je to već drugi put u tri tjedna da je ozlijeđena. Prvi je put, kažu u ravnateljstvu bolnice, tamo bila 20. rujna na neurokirurškom odjelu zbog obostranih podljeva oko očiju. Liječnici kažu kako je očito da je riječ o udarcima. Voditelj Doma “Brezovica” Zoran Kljajić kaže da je teško mentalno retardirana djevojčica vjerojatno pala iz kreveta. Druga mogućnost je, kaže Kljajić, da ju je netko od ostalih štićenika u grupi po noći povukao iz kreveta te da je tako pala. Sve se to, tvrdi on, događalo dok je medicinski tehničar bio u obilasku drugih grupa. Kako je prvi put dobila ozljede i podljeve po licu, nije znao objasniti. Djevojčica je u Domu “Brezovica” od rujna 2007. godine.

U 'BREZOVICI' VEĆ ZLOSTAVLJALI ŠTIĆENIKE
Dom “Brezovica” ostavio je gorak okus u ustima javnosti koja je 2005. godine svjedočila monstruoznoj istini o zlostavljanju mentalno bolesnih štićenika tog doma. Za silovanja retardirane djece tijekom godina optuženi su domar Mario Barlović i kuhar doma Mijo Penić, a tadašnja ravnateljica Jelena Brajša je zataškavala istinu. Kuhar je čak pisao dnevnik o jezivim pothvatima. Teta Jelena, kako su Brajšu zvali, poslije je oslobođena optužbi da je skrivala dokaze.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • toyota 14.10.2008.

    šta se sad ne oglasiš bandiću smjeni sve u domu i digni ljude sa biroa koji su nezaposleni a ne tu staru gubu koji su frustrirani svojim životom pa se iživljavju na janoj dici..........naravno da se neće puno toga poduzeti nije ničije dite da ima poznato prezime svi bi bili smjenjeni jadne države

  • djale90 14.10.2008.

    ako za nekog govore par godina da je narkoman, onda je on sigurno narkoman, ako govore za Brezovicu par godina da se tamo zlostavljaju štićenici šta mislite šta se tamo radi??

  • Tinami 14.10.2008.

    Retardiran je taj koji tvrdi da je pala s kreveta i misli da mi to pušimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare