To je to što me zanima!

U Domu za djecu osoblje nas je silovalo i drogiralo

Nakon što je policija našla kosture šestero djece iz doma "Haut de la Garenne" u Britaniji, javila se prva žrtva koju su djelatnici tukli, drogirali i silovali
Vidi originalni članak

Najčešće su djecu u dobi do 15 godina uključivali u razne sadističke igre. Tako su pijani djelatnici doma djecu drogirali Valijumom jer bi nakon toga pristajala na razne seksualne igrice uključujući i vezanje okovima. Dječji dom je 2003. godine pretvoren u hostel. Pamela (49), danas majka dvoje djece, ispričala je policiji kako su silovanja bila svakodnevna.
Najčešće su se birale slabije žrtve jer se ne bi mogle oduprijeti, a pijano osoblje svaku večer dolazilo je po novu žrtvu. Djevojčice, pa tako i Pamela, često su potpuno gole plesale pred osobljem, a onda bi uslijedilo višestruko silovanje.
- Tamo su se događale nevjerojatne stvari, najokrutnije stvari koje možete zamisliti. Najgore je što je bilo riječ o djeci koja se zaista nikome nisu mogla obratiti za pomoć - priča Pamela koja je nakon dvije godine provedene u domu zbog trauma pokušala samoubojstvo. Te 1975. godine prerezala si je vene i završila na psihijatriji koju je napustila prije 18. rođendana.
Druga žrtva Peter Hannaford (58) u domu je proveo punih 12 godina jer se tamo i rodio. On je kao i Pamela šutio o silovanju.
- Procedura je bila uhodana. Uhvatili su dijete, vezali ga i onda je krenulo silovanje - jedan po jedan dok su drugi ohrabrivali - priča Peter koji je pobjegao tako što je skočio s prozora drugoga kata i zbrisao u ukradenom autu. Zločesta djeca zaključavala su se u sobu bez hrane i vode. Zlostavljanja su izašla na vidjelo kad je policija istraživala masovnu grobnicu koja je otkrivena u podrumu tijekom preuređenja doma u hostel 2003. godine. Pronađene su kosti šestero djece, a vjeruje se da to nije konačan broj. Zlostavljanja su bila najčešća između 1973. i 1975. godine.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • buzdovan 27.02.2008.

    Sve što opisuju je prestrašno! Međutim, uvijek me fascinira jedna činjenica. Zašto su šutjeli tolike godine? Ako su sve to zaista i prošli, zašto nakon bijega iz tog pakla nisu razmišljali o onima koji su tamo ostali? Da li je moguće i logički prihvatljivo da nisu nikome rekli i ukazali na strahote koje su i sami prolazili? Iako u životu ponekad nema logike tamo gdje je najviše očekujemo...

  • user_2971 27.02.2008.

    znači ista stvar ko i ovdje kod nas u brezovici,i kaj ni ovdje nitko nije kriv jelena Brajša i dalje slobodno šeće,a domar koji je silovao prebačen je u drugi dom...jadna ta djeca..

  • wittch 27.02.2008.

    nevjerojatno a gdje je sad ta gamad?? zanima me jel ih traže jer zna se tko je tada radio tamo i šta će učinit vlasti??

Komentiraj...
Vidi sve komentare