To je to što me zanima!

U Domu za starije u Zemuniku zaražena djelatnica i 3 korisnika

Prema uputama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo pozitivni korisnici prebačeni su na Covid odjel zadarske Opće bolnice, svi su stabilno i imaju blage simptome
Vidi originalni članak

Tijekom protekloga vikenda ustanovljeno je da je koronavirusom zaraženo četiri osobe u Domu za odrasle osobe u Zemuniku, a riječ je o troje korisnika i jednoj djelatnici, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.

Nakon što je u subotu ustanovljeno da su djelatnica doma i jedna korisnica pozitivne na koronavirus, epidemiološka služba zadarskog Zavoda za javno zdravstvo odradila je sve potrebne izvide te je testirano  ukupno 135 korisnika i djelatnika. Testiranje je pokazalo da je još dvoje korisnika  pozitivno, a nalaz se čeka za još njih troje, ističu iz Županijskog stožera.

VISOKI BROJ ZARAŽENIH Stožer razmatra nove mjere za Krapinsko-zagorsku županiju

Prema uputama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo pozitivni korisnici prebačeni su na Covid odjel zadarske Opće bolnice, svi su stabilno i imaju blage simptome. U samoizolaciji je sedam djelatnika doma i privremeno su na snazi mjere zabrane izlaska i posjeta dok ne prođe vrijeme propisane samoizolacije.

U posljednja 24 sata u Zadarskoj su županiji četiri novozaražene osobe, dva muškaraca i dvije žene, i to s područja Zemunika Donjeg i Ražanca.

Jučer je testirano 117 uzoraka, pod nadzorom je 173 osoba, a istekao je za njih 7536.

ČLAN VLADINA SAVJETA Lauc o novim žarištima: 'Ovo još nismo imali - to su superširitelji'

Na Covid odjelima u zadarskoj bolnici hospitalizirano je 18 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru, a trenutačno je u Zadarskoj županiji 135 aktivnih slučajeva.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare