To je to što me zanima!

Dubrava: Mercedesom naletio na curicu, u induciranoj je komi

Vozač Mercedesa naletio je na djevojčicu dok je s dvije kolegice prelazila cestu na označenom pješačkom prijelazu. Prevezena je u KBC Zagreb gdje se liječnici bore za njezin život
Vidi originalni članak

U Ulici Mate Lovraka u zagrebačkom kvartu Dubrava u četvrtak u 19.18 sati osobni automobil naletio je na djevojčicu koja je ozlijeđena i prevezena u KBC Zagreb.

Kako doznaje Jutarnji list, djevojčica je stavljena u induciranu komu te ima prijelom baze lubanje, sljepoočne kosti i prijelome ruku. 

POGLEDAJTE VIDEO

- Tri curice su prelazile preko zebre. Dvije su prešle, a treću je pokupio auto i vukao ju je desetak metara. Curica je na Rebru, a ide tu u školu, svaki dan tu prolazi - rekla nam je šokirana stanovnica Gornje Dubrave.

Učenice su se družile na školskom igralištu koje je udaljeno od ceste dovoljno da bude sigurno, no Ulica Mate Lovraka koju su prelazile, iako zbog brojnog zelenila djeluje mirno, zapravo je, kažu stanovnici, vrlo opasna.

- Tu su vam stalno nesreće. Vi stanete na zebru, pusti vas auto, a onaj iza ga zaobiđe. Ulica je mračna, ljudi se naganjaju, a djeca ovdje stalno prolaze. Ulica je duga i ravna, zalete se i ne razmišljaju - kaže nam sugovornica te dodaje kako se svakome može dogoditi nezgoda, no da su u toj ulici prečeste. 

'Tu se voze trke, jako je nesigurno'

Vozač je, kaže, stariji, a pješački je prijelaz odmah pokraj žbunja koje možda blokira jasan pogled na cestu, ili makar zebru. Ležećih ima, ali smatra da bi stupići koji se vide u mraku bili korisniji. 

- Kad bi vi znali kako se tu natjeravaju, kako tu voze. Ovo je sad slučajno stariji vozač, a tu se uglavnom voze s tako nabrijanim autima, po Dubravi s 200 kilometara na sat, utrkuju se. Užasno je nesigurno, dao Bog da dijete preživi - kaže žena koja živi u blizini.

Prije dvadeset godina je nekoliko metara dalje djevojčicu udario auto. Preživjela je, ali je ostala invalid. Svi stanari, tvrde sugovornice, već godinama apeliraju da se ta cesta bolje osvijetli i da se osigura.

Idi na 24sata

Komentari 178

  • županjac1948 07.09.2018.

    Represija je djelotvorna samo tamo gdje se unaprijed znaju rezultati. U ovom i sličnim slučajevima, represija je samo trenutno učinkovita, jer onaj koji vozi mercedesa, većinom, ima novaca pa mu kazne ne predstavljaju problem. No kada bi se vozila oduzimala, ipak bi se netko malo zamislio. Dakle, prije svega bi Bandić trebao ceste osigurati na način da ne predstavljaju faktor koji može biti uzrok nezgodi. Pod tim podrazumijevam ležeće policajce onog tipa gdje htio-ne htio moraš usporiti, svo raslinje uz cestu koje smanjuje vidljivost ukloniti, osvijetliti cestu te mnogo češće nego do sada (ako je uopće vršeno) policijskim sredstvima kontrolirati promet. Naravno, niti to ne će spriječiti bahate i bezobzirne vozače da po starom dobrom običaju ignoriraju postojeće znakove i propise, ali će barem biti jasno da se poduzelo sve što je moguće preventive radi. Ovako, jedan mali život je u opasnosti, a vozač će opet proći u skladu sa svojim društvenim statusom. Malenoj od srca želim da se oporavi i da nema trajnih posljedica.

  • boki01_1 07.09.2018.

    Strasno, i sve dok se brzina u naseljenom mjestu ne ogranici na 30km/h i dok se ne uvede pravilo desne strane i maknu znakovi te dok u svakom naselju a pogotovo pored skole ne postave kamere za kontrolu brzine nazalost desavat ce se ovakve nezgode.

  • 07.09.2018.

    Na tom dijelu ceste postoje 5 pješačkih prelaza, na dva mjesta ležeći policajci....i kaj se zapravo desili nadam se da bu policija ustanovila....

Komentiraj...
Vidi sve komentare