To je to što me zanima!

U dvorištu Lozičina susjeda našli su pištolj s prigušivačem

Pištolj su radnici našli u dvorištu kuće kćeri Jake Andabaka. Nakon vještačenja znat će se je li njime propucan auto. Marić za izlazak na slobodu nudi 750.000 kn
Vidi originalni članak

Pištolj s prigušivačem pronašli su radnici u utorak u dvorištu nedovršene kuće kćeri poduzetnika Jake Andabaka, a pretpostavlja se da je tim oružjem propucan automobil odvjetnika Pere Lozice čija je kuća u Zagrebu udaljena samo dva kućna broja. 

U policiji su potvrdili da su pištolj našli u ograđenom dvorištu na adresi Jagodnjak 5. Nakon dovršetka vještačenja znat će se je li pronađenim pištoljem propucan odvjetnikov Smart.

Dan prije pucnjave Lozica je zbog prijetnji prijavio vlasnika zaštitarske tvrtke Sokol Marić, Zlatka Marića (52) koji je trenutačno u pritvoru. 

Pretragom Marićevog stana i ureda  su pronađene i četiri automatske puške i 400 komada streljiva  pa je osumnjičen i za nedopušteno posjedovanje oružja. 

Marić ponudio 750.000 kuna jamčevine

Pritvoreni Zlatko Marić za izlazak na slobodu iz istražnog zatvora ponudio je 750.000 kuna. Ponuda sucu stigla je u srijedu nakon što je uvažio žalbu Državnog odvjetništva da je jamčevina od 200.000 kuna, koliko je prvotno bilo određeno, premala. 

Marićev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković žalio se da je istražni zatvor ionako neutemeljen jer tvrdi da njegov klijent nije prijetio odvjetniku Peri Lozici. No Marić će ipak sačekati izlazak iz Remetinca. Osim što će mu biti zabranjeno pričati i približiti se svjedocima, sa slobode će se moći braniti tek po pravomoćnosti rješenja. 

Državno odvjetništvo i dalje traži pritvor pa je moguće da će se ponovno žaliti na određivanje jamčevine. Tek nakon žalbe, koju bi sudac mogao odbiti, Marić može uplatiti traženu jamčevinu, a to će potrajati još nekoliko dana.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Kako vjetar puše 11.07.2012.

    Ajde ga pustite doma. Ako brzo ne izađe neće Sokolići i Sokolice dobiti novce za prijevoz za lipanj!

  • KristijanVuković 11.07.2012.

    za to propucavanje auta opet su podplatili nekog klošara da to uradi, isto ko i u stlučaju ubojstva Ivane Hodak....sve je to ista mafija iz istog miljea...

  • bubetina 11.07.2012.

    Sve je to mafija .

Komentiraj...
Vidi sve komentare