To je to što me zanima!

U Francuskoj tri dana žalosti. Hollande: Ovo je bio ratni čin

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Islamska država organizirana je izvana i ima domaće pomagače koje će otkriti istraga, rekao je u subotu francuski predsjednik koji je proglasio trodnevnu žalost
Vidi originalni članak

Francuski predsjednik François Hollande optužio je u subotu skupinu Islamsku državu da je odgovorna za niz napada počinjenih u petak navečer u Parizu u kojima je 128 ljudi poginulo a 250 je ranjeno.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava predsjednika Hollandea

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ono što se dogodilo jučer je ratni čin - kazao je Hollande.

- Islamska država organizirana je izvana i ima domaće pomagače koje će otkriti istraga - rekao je Hollande u Elizejskoj palači.

- Zato što je kukavički, sramotno, nasilno napadnuta, Francuska neće imati milosti prema barbarima Islamske države - dodao je. Nije otkrio kako će Pariz odgovoriti, ali Francuska je ranije najavila da svoj nosač zrakoplova Charles de Gaulle šalje na Bliski istok 18. studenoga.

Predsjednik je usto proglasio trodnevnu državnu žalost i najavio obraćanje u francuskoj Narodnoj skupštini u ponedjeljak.

ISIL je u subotu objavio videosnimku bez nadnevka u kojemu Francuskoj prijeti napadima ako ne prekine bombardirati njegove borce.

Odjel ISIL-a za inozemne medije, Al Hayat Media Centre, uputio je prijetnju preko svog borca koji je francuske muslimane pozvao da izvode napade.

- Sve dok nastavljate bombardiranje, nećete imati mira. Bojat ćete se i odlaska u trgovinu, rekao je bradati borac na arapskom, okružen suborcima.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Izrazito izvanredan 14.11.2015.

    to je tek početak! žao mi je što se je dogodilo francuskom narodu, ali riješenje toga zla nije u ratovima. s ratom se ništa neriješava. IS država postala je zahvaljujuci ekspanzionistričkoj politici velikih zemalja. prodavači demokracije iz vlastitog koristoljublja su stvorili probleme koji sada opterecuju Europu, a uskoro i cijeli svijet.

  • Dracubecca 14.11.2015.

    **** Admin **** Poštovani/a, molimo vas isključite CAPS LOCK kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • Voltaire_ 14.11.2015.

    Gospodine Milanovicu ?? Koga ces ti da stitis ? Samo nemoj na zastavu Hrvatske dodati polumjesec ! Ali ako to naredi tante Merkelica i to se moze desiti :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare