To je to što me zanima!

U Hrvatskoj ih nije bilo čak 27 godina: Vratila se Air Canada...

Prvi izravni let najveće kanadske aviokompanije Air Canada Rouge bio je u nedjelju. Kompanija će u Zagreb i obrnuto letjeti četiri puta tjedno do kraja ljeta
Vidi originalni članak

Kompanija Air Canada Rouge nakon 27 godina vratila se u Hrvatsku, a prvi let Boeinga 767-300 na relaciji Toronto-Zagreb u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman popraćen je tradicionalnim vodenim pozdravom. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Air Canada letjela je u Zagreb do 1991. godine stoga nam je osobito drago što se ova renomirana i respektabilna kompanija ponovno vratila u našu zračnu luku - rekla je Ivana Akmadžić, izvršna komercijalna direktorica MZLZ Zemaljske usluge, naglasivši da će novi zrakoplovni prijevoznik dodatno utjecati na pozitivne prometne rezultate i rast broja putnika.

Dok je trajala inauguracijska svečanost povodom prvog leta u Zagreb, putnici su u zračnoj luci već čekali let za Toronto. U nedjelju u 10 i 15 sati poletjeli su za Kanadu, a očekivano trajanje leta je devet sati i 25 minuta. Do kraja ljeta kompanija će imati četiri leta tjedno. 

- Nisam znao da je ovo prvi let ove kompanije za Toronto. Došao sam iz Skopja i u Kanadu idem zbog posla. Poslodavci su mi kupili kartu pa nisam imao pojma za ovo. Sve su mi oni organizirali - rekao je Dragan (26) iz Makedonije.

U Zagreb je s letom iz Toronta stigla i Carolyn Hadrović, predstavnica kanadske kompanije. 

- Ovo je zaista vrijeme za slavlje. Hrvatska je kanadski partner za trgovinu i ulaganja. Naša izravna linija promovirat će turizam i ulaganja, ali i jednako važno - povezat će obitelj i prijatelje ove dvije zemlje - rekla je. 

U ime Veleposlanstva Kanade zračnu luku je posjetio Daniel Zaharychuk, koji je istaknuo da se ove godine obilježava 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Kanade i Hrvatske. Dodao je kako će ovo "biti snažan generator gospodarskih i turističkih dolazaka kojih je prošle godine bilo više od 150.000".

Air Canada Rouge je najveći kanadski avioprijevoznik s flotom od preko 400 zrakoplova koji prometuju na više od 350 odredišta u Kanadi i svijetu. Matična zračna luka ovog zrakoplovnog prijevoznika je u Torontu, zračnoj luci s gotovo 50 milijuna putnika i najvećim čvorištem međunarodnih putnika u Sjevernoj Americi.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Streptomicin 04.06.2018.

    Nije ih bilo jos od onda kad je 2500 usta.sa napalo 900 kanadskih vojnika UNPROFORA u toku operacije Medacki dzep i bili gadno porazeni sa 27 mrtvih, a Kanadjani bili bez gubitaka.

  • juricajuric179 03.06.2018.

    Pa nema ni Američkih avio -- prjevoznika u Hrvatskoj, naših najvećih "prijatelja" po hdz-eu.

  • lučna 03.06.2018.

    Lufthansa preuzela croatia airlines

Komentiraj...
Vidi sve komentare