Obavijesti

News

Komentari 12

U Hrvatskoj ih nije bilo čak 27 godina: Vratila se Air Canada...

U Hrvatskoj ih nije bilo čak  27 godina: Vratila se Air Canada...
3

Prvi izravni let najveće kanadske aviokompanije Air Canada Rouge bio je u nedjelju. Kompanija će u Zagreb i obrnuto letjeti četiri puta tjedno do kraja ljeta

VIDEO

Kompanija Air Canada Rouge nakon 27 godina vratila se u Hrvatsku, a prvi let Boeinga 767-300 na relaciji Toronto-Zagreb u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman popraćen je tradicionalnim vodenim pozdravom. 

Pokretanje videa...

Air Canada Rouge 00:28

- Air Canada letjela je u Zagreb do 1991. godine stoga nam je osobito drago što se ova renomirana i respektabilna kompanija ponovno vratila u našu zračnu luku - rekla je Ivana Akmadžić, izvršna komercijalna direktorica MZLZ Zemaljske usluge, naglasivši da će novi zrakoplovni prijevoznik dodatno utjecati na pozitivne prometne rezultate i rast broja putnika.

Dok je trajala inauguracijska svečanost povodom prvog leta u Zagreb, putnici su u zračnoj luci već čekali let za Toronto. U nedjelju u 10 i 15 sati poletjeli su za Kanadu, a očekivano trajanje leta je devet sati i 25 minuta. Do kraja ljeta kompanija će imati četiri leta tjedno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam znao da je ovo prvi let ove kompanije za Toronto. Došao sam iz Skopja i u Kanadu idem zbog posla. Poslodavci su mi kupili kartu pa nisam imao pojma za ovo. Sve su mi oni organizirali - rekao je Dragan (26) iz Makedonije.

U Zagreb je s letom iz Toronta stigla i Carolyn Hadrović, predstavnica kanadske kompanije. 

- Ovo je zaista vrijeme za slavlje. Hrvatska je kanadski partner za trgovinu i ulaganja. Naša izravna linija promovirat će turizam i ulaganja, ali i jednako važno - povezat će obitelj i prijatelje ove dvije zemlje - rekla je. 

U ime Veleposlanstva Kanade zračnu luku je posjetio Daniel Zaharychuk, koji je istaknuo da se ove godine obilježava 25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Kanade i Hrvatske. Dodao je kako će ovo "biti snažan generator gospodarskih i turističkih dolazaka kojih je prošle godine bilo više od 150.000".

Air Canada Rouge je najveći kanadski avioprijevoznik s flotom od preko 400 zrakoplova koji prometuju na više od 350 odredišta u Kanadi i svijetu. Matična zračna luka ovog zrakoplovnog prijevoznika je u Torontu, zračnoj luci s gotovo 50 milijuna putnika i najvećim čvorištem međunarodnih putnika u Sjevernoj Americi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a