To je to što me zanima!

U Hrvatskoj Kostajnici sjednica Stožera civilne zaštite: 'Stanje na terenu je vrlo ozbiljno'

Provodi se linijska obrana od poplava u vidu postavljanja box barijera i zečjih nasipa uz rijeku Unu, obrana kuća izgradnjom zečjih nasipa, ispumpavanje vode iz dvorišta i objekata te zaštita kanalizacijskih otvora
Vidi originalni članak

Zbog vodostaja rijeke Une i Sunje na snazi je izvanredno stanje obrane od poplave, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut obišao je ugrožena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji te je u Hrvatskoj Kostajnici sudjelovao na sjednici županijskog Stožera civilne zaštite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako je objavilo u nedjelju Ravnateljstvo civilne zaštite, najkritičnije je na području grada Hrvatske Kostajnice.

Provodi se linijska obrana od poplava u vidu postavljanja box barijera i zečjih nasipa uz rijeku Unu, obrana kuća izgradnjom zečjih nasipa, ispumpavanje vode iz dvorišta i objekata te zaštita kanalizacijskih otvora postavljanjem negativnih bunara s ciljem sprječavanja prodora vode. Stanje uz rijeku Sunju se normalizira.

IZVANREDNO STANJE POGLEDAJTE VIDEO: U Hrvatskoj Kostajnici izlila se Una, poplava u Gračacu, kritično u Karlovcu

U aktivnosti obrane od poplave uključeno je 75 vatrogasaca, 50 pripadnika Hrvatske vojske, 20 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, 7 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja i 20 djelatnika Hrvatskih voda. Na osiguranju ugroženog područja angažirani su policijski službenici, a s ciljem osiguranja pitke vode angažirano je 15 pripadnika Hrvatskog Crvenog križa.

Trenutno su zatvorene ceste D47 Hrvatska Kostajnica – Dvor u mjestu Kuljani i Hrvatska Kostajnica Dubica u mjestu Rosulje, te županijske ceste ŽC 3167 Međurić-Veliko Vukovje, ŽC 3275 Stankovac Slana, ŽC 3156 Žažina-Mala Gorica, ŽC 3131 Gornja Jelenska i ŽC 3249 Stara Subocka.

'Situacija na terenu je vrlo ozbiljna' 

Kako su izvijestili iz Hrvatske vatrogasne zajednice, na području Sisačko-moslavačke županije je zabilježeno više od 130 vatrogasnih intervencija, a na području Dvora je, uz domicilne vatrogasne snage, angažirano i 20 vatrogasaca iz VZŽ Sisačko-moslavačke, a u Hrvatskoj Kostajnici je angažirano oko 100 vatrogasaca koji s vatrogasnim pumpama rade na ispumpavanju i premumpavanju vode.

- Na područje Hrvatske Kostajnice temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika upućeno je dodatnih 70 vatrogasaca iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije. Radi se linijska obrana, od kuće do kuće, odnosno zaštita pojedinih objekata – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Marijo Paluh.

Zapovjednik Paluh dodao je da je na terenu vrlo ozbiljna situacija te da su angažirani vatrogasci, HGSS, civilna zaštita i Hrvatska vojska koji ulažu maksimalne snage u obranu od poplava. Naglasio je da su najveći problemi u Dvoru, Sunji te Hrvatskoj Kostajnici. .

Idi na 24sata

Komentari 4

  • cupi cupi 11.12.2022.

    Treba pitati anemičnoga i ovu lopovsku vladu zašto su zabranili pjeskarenje, zna se zbog čega zbog agende 2030, pa onda ove iz Hrvatskih voda cijelo ljeto je bilo suho što su radili, sjedili i pisali račune za svoj nerad je li tako Đurekoviću i ostali hdz poslušnici ovoga anemičnoga, rijeke zarasle, kanali zarasli ljudi nastradali, eto i Trutina komunjara je stigao kao da se on u nešto razumije kada pogledaš općenito, sviti na visokim političkim funkcijama su ništa koristi, neradnici i veliki poslušnici anemičnoga koji svojim odlukama uništava HRVATSKU   

  • 11.12.2022.

    Normalno Hrvatske Vode su iznenadjene kako to da je opet poplava a mi nismo nista radili,dokle ce sbi Hrvati placati namete za nerad i nered

Komentiraj...
Vidi sve komentare