To je to što me zanima!

U ime Islamske države: Mladić mačetom nasrnuo na Židova

Židovska zajednica u Marseilleu u utorak je, nakon nedavnog napada na židovskog učitelja, svojim članovima savjetovala da se suzdrže od nošenja jarmulke
Vidi originalni članak

Židovska zajednica u Marseilleu u utorak je, nakon nedavnog napada na židovskog učitelja, svojim članovima savjetovala da se suzdrže od nošenja jarmulke, tradicionalne kapice koju ortodoksni Židovi nose u javnosti, a ostali prilikom molitvi.

U ponedjeljak je na Židova s jarmulkom mačetom nasrnuo 15-godišnji mladić, a francuski tužitelj Brice Robin je priopćio da sve ukazuje da se radi o namjernoj, antisemitskoj agresiji te da je učitelj bio napadnut zbog svog vjerskog izgleda.

Mladić je kazao da je to učinio u ime Islamske države.

S obzirom na ozbiljnost incidenta, predsjednik Izraelitskog konzistorija Marseillea Zvi Ammar je kazao da se moraju donijeti izvanredne odluke.

"Život je puno svetiji od bilo kojeg drugog kriterija", rekao je Ammar i dodao da će nošenje jarmulke u Francuskoj morati pričekati "bolja vremena".

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 1234567890 13.01.2016.

    Sigurno je taj nesretni židov bio profesor na aehitektonskom fakultetu... A ikakva vijest o tome da je Hrvat koji je branio djevojke od napaljenih izbjeglica na Novu godinu u Koelnu dobio otkaz? A ijedno slovo o tome kako je švedska policija prešutjela visestruko zlostavljanje curica od 11 godina od strane napaćenih mladih izbjeglica iz Afganistana? Naravno, sve se presucuje, bravo liberalisti, bravo!

  • grabagraba 13.01.2016.

    A kada Trump istjera nindju sa svog skupa, on je ksenofob i cijeli svijet se zgrožava.. A s druge strane pripadnicima drugih vjeroispovjesti se savjetuje skrivanje vjerskih obilježja i daju se naputci kako se oblačiti, kako se kretati u javnosti.. sve to da se muslimani ne bi osjećali povrijeđeno...pa tko je više ovdje lud?!

  • gabaszg 13.01.2016.

    Nisu ni zidovi cvijece ali ova sr...a da se ljudi prilagođavaju muslimanima koji su dosli u Europu me opasno zivciraju!Radikalne muslimane batinom i deportirati ili buksa a ne daj da se mi prilagodimo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare