To je to što me zanima!

U Istri i Međimurju više ne trebaju nositi maske na nastavi

Ako je na nekom području epidemiološka situacija dobra, lokalni stožer može odlučiti da maske u školama više nisu potrebne, izjavio je krajem prošlog tjedna Fuchs
Vidi originalni članak

Zbog povoljne epidemiološke situacije lokalni stožeri Istre i Međimurske županije u dogovoru s nacionalnim stožerom odlučili su da djeca više ne moraju nositi maske na nastavi, ali one su obavezne u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica.

POGLEDAJTE VIDEO: Mjere zaštite od korone u školama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako se epidemiološka situacija pogorška, može se vratiti odluka o obaveznom nošenju maski na nastavi.

- Stožer civilne zaštite Međimurske županije, sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja prema kojoj lokalni stožeri civilne zaštite mogu samostalno donositi odluke o korištenju zaštitnih maski od strane učenika za vrijeme trajanja nastave u školama, te suglasnosti epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, izdao je preporuku kojom se zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije ublažava obveza nošenja maski za učenike osnovnih i srednjih škola za vrijeme trajanja nastave u smislu da nije obvezno nošenje zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave u školama.

RODITELJI PRITISNULI Nešto se s maskama u školama ipak mora mijenjati: Djeca ih na nastavi više neće nositi?

Maske su i dalje potrebne u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu.

Važno je također, u razredima osigurati preporučenu distancu među učenicima.

POGLEDAJTE VIDEO: U Šibeniku prosvjed zbog nošenja maski, u Međimurju i Istri učenici ih ne moraju nositi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ukoliko se u nekoj školi dogodi obolijevanje učenika ili nastavnika, donositi će se posebne Odluke za te pojedine škole, odnosno pojedine razrede u toj školi.

PRITISAK RODITELJA Fuchs: Odluka da djeca moraju nositi maske može se i ukinuti

- Ova preporuka bit će na snazi do daljnjega, ukoliko se neće pogoršati epidemiološka situacija. Stoga, apeliramo na sve učenice i učenike da se drže pravila socijalne distance, budu odgovorni i čuvaju sebe i svoje bližnje kako bi mogli zadržati povoljnu situaciju - - stoji u priopćenju stožera Međimurske županije. 

Istra također ukinula maske

Slično priopćenje došlo je i iz Istre. 

- Temeljem Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije Stožer civilne zaštite Istarske županije uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarske županije, te osnivača škola, donosi Odluku: Da svi učenici i nastavnici tijekom nastave u učionici nemaju obvezu nošenja zaštitne maske, maske su obavezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije na pojedinom području Istarske županije, donijet će se odluka o potrebi nošenja zaštitnih maski unutar učionica - stoji u priopćenju. 

Fuchs je krajem prošlog tjedna još najavio kako lokalni stožeri mogu ukinuti nošenje maske za vrijeme nastave ukoliko se epidemiološka situacija popravi. 

- Ako je na nekom području epidemiološka situacija dobra, lokalni stožer može odlučiti da maske u školama više nisu potrebne - rekao je u petak ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

BULJ: OVO JE SULUDO Bizarne upute iz sinjske škole: 'Djeca koja nose maske su bolja od drugih koja ih ne nose'

- Imamo pritisak roditelja koji se ne slažu s preporučenim mjerama. Određeni ljudi se ne slažu s nošenjem maski na nastavi, pa nalaze razne argumente - dodao je. 

Idi na 24sata

Komentari 103

  • arow 14.09.2020.

    Sto znaci vise ako je nastava tek pocela Ako se neko dijete vrati kuci zarazeno koga cemo razapeti

  • dahhmal 14.09.2020.

    Napokon malo razuma zašto djecu zamarati sa time sa obzirom da su otpornija od nas fosila.I meni ta maska smeta puno teže dišem al moraš šutjeti inače će te beliversi pojesti i ne žele priznati da preko maske naše tijelo dobiva 20% manje kisika i to itekako utječe na nas

  • STorm5 14.09.2020.

    Anonymus, bacaš bisere pred svinje. Ne trudi se. Ona ima respiratorne probleme i umjesto da udiše čisti zrak ona diše pod brnjicom ono što izdiše. I to je onda zdravo!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare