To je to što me zanima!

U jednom danu pali krijumčari kod Karlovca, prevozili 39 ljudi

Zaustavili su četiri vozila na području Vojnića, Karlovca i Rakovice, koji su prevozili ukupno 39 stranih državljana
Vidi originalni članak

Policija u Karlovcu je u jednom danu u četiri navrata zaustavili krijumčare na području Vojnića, Karlovca i Rakovice, koji su prevozili ukupno 39 stranih državljana.

Naime, 8. kolovoza na području općine Vojnić policajci su zaustavili auto slovenskih registracija kojim je upravljao 19-godišnji ukrajinski državljanin, dok je kao suvozač zatečen 22-godišnjak, također ukrajinski državljanin. Kontrolom je utvrđeno da su u vozilu prevozili pet stranih državljana.

Istog dana policija je na području Karlovca zaustavili i kontrolirali auto delničkih registracija kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin koji je prevozio pet stranih državljana. Provjerom vozača utvrđeno je da je autom upravljao za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije zbog čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog, priopćili su iz PU karlovačka.

Osim toga, u noći 9. kolovoza na području općine Vojnić policija je zaustavila auto talijanskih registracija kojim je upravljao 48-godišnji talijanski državljanin koji je prevozio šest stranih državljana. 

NA IGRALIŠTU ŠKOLE Maloljetnik u Sesvetama pao s 3,5 metra visine tijekom igre: U bolnici je s teškim ozljedama

Također su, u noći 9. kolovoza, policajci zaustavili još jednog krijumčara na području općine Rakovica, 36-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao teretnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka. Kontrolom je utvrđeno da je u teretnom automobilu prevozio ukupno 23 strana državljana. Protiv vozača će biti podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja. Naime, utvrđeno je da kod sebe nije imao nijedan dokument s fotografijom na osnovu kojeg bi se utvrdio njegov identitet, kao i da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te da je prevozio u vozilu više osoba od dozvoljenog broja osoba upisanog u prometnoj dozvoli.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da je svih 39 stranih državljana nezakonito ušlo u Hrvatsku te su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Protiv petorice muškaraca bit će podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kokoricko 11.08.2023.

    krijumicare hvatate i kaznjavate pohvalno, al sto s desetcima onih po koje uredno dolazi policija, kud ce i s kojom namjerom, jucer prolazimo rano ujutro kroz Rakovicu na autobusnoj njih 20ak po povratku nova runda duplo vise, do kada

Komentiraj...
Vidi sve komentare