To je to što me zanima!

Vile, jahta, stanovi: Pogledajte što sve imaju Zdravko i Zoran

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Istražitelje zanima i odakle novac za vile i stanove vrijedne milijune eura koje imaju Mamićevi. Zdravko Mamić je u jesen 2011. zatvorio kredite od 94 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Nemam ništa osim kuće i poslovnog prostora, branio se Zdravko Mamić kad su ga mediji prozivali da je bogatiji nego što prikazuje.

I danas vila na Tuškancu glasi na njega, a nedaleko od njega luksuzni stan ima i njegov sin Mario . Kad je Zdravko Mamić kupio parcelu za vilu, odmah je na nju počeo dizati kredite. Prema podacima iz zemljišnih knjiga vidljivo je da je parcelu i vilu od 2004. godine opteretio s oko 94 milijuna kuna kredita Hypo banke . Svi ovi krediti su maknuti u jesen 2011. godine, čak tri istog dana. I to stoji u zemljišnim knjigama. To znači da su otplaćeni. Nakon velikih transfera iz Dinama očito je i on došao do više novca.

Dodatno je Zdravko posudio svojem bratu Zoranu čak 14,4 milijuna kuna 2010. godine, a to dokazuje veliku količinu novca kojom je u tom trenutku raspolagao. Prije više od mjesec dana Mamićevi su “podebljali” svoj nekretninski fond. Zdravkova supruga Marina je postala vlasnica dva luksuzna stana u samom centru Zagreba - u Cvjetnom prolazu Tomislava Horvatinčića.

Prema ugovorima koje posjedujemo, stan od 96,9 kvadrata s dodatnih 64 kvadrata vrta i ostalih dodataka Zdravkova supruga Marina Mamić platila je 884.315 eura. Drugi stan od 70,7 kvadrata platila je 368.000 eura. Marina je inače kućanica i nikad nije imala tvrtku od koje bi mogla toliko zaraditi. Netom prije kupovine Mamići su opet opteretili kreditom vilu na Tuškancu . Ovaj put sa 600.000 eura.

Zoran Mamić se bavio i građevinarstvom. Gradio je vile na Pagu, stanove na elitnim lokacijama u Zagrebu i imao velike planove. Onda je došla kriza. Sad njegove tvrtke loše stoj e, kao i one koje se povezuju s bratom Zdravkom.

Zoran je ipak sebi uspio sagraditi velebnu vilu iz koje ima cijeli Zagreb kao “na dlanu”. Kuća u koju su ušli istražitelji ima vanjski bazen, nogometni teren i podzemnu garažu. Zoran je gradio na samom rubu zelenog pojasa. Napravio je nešto veću kuću, a također i dio bazena te “nadstrešnicu” koju je napravio uz nogometni teren. Nije je morao rušiti jer je podnio zahtjev za legalizaciju, a Grad Zagreb, koji vodi Milan Bandić , izašao mu je u susret. Sve je legalizirano prošle godine. Zoranova vila je pak luksuzno i ukusno uređena te vrijedi nekoliko milijuna eura. Opteretio ju je kreditom od 8,7 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Viletina u elitnom dijelu grada

Debeli zid čuva Zdravkovu vilu na Tuškancu 52 , u elitnom dijelu Zagreba. Kupio je manju kuću, a onda napravio luksuznu vilu koju su stručnjaci prije nekoliko godina procijenili na 3,5 milijuna eura. Služila mu je kao zalog za kredite.

Luka Stanzl/PIXSELL

Bespravno i luksuzno

Brat Zoran je sagradio novu vilu u Markuševcu . Ima bazen, nogometni teren i podzemnu garažu, sve to na 2700 kvadrata zemljišta. Kao i brat, gradio je više nego što je prvotno dopušteno. Ali prije godinu dana sve je legalizirao.

Jurica Galoić/PIXSELL

Stanovi u Cvjetnom prolazu

Bez zaloga je Zdravkova supruga Marina kupila dva stana u Cvjetnom prolazu u Zagrebu u svibnju. Stanovi su vrijedni zajedno 1,25 milijuna eura ili gotovo 10 milijuna kuna. Marina nema tvrtku nego je domaćica bez prihoda.

Zeljko Hladika/24sata

Jahtica za uživanje i bijeg

Zdravko jahte često mijenja. Zadnja je Ferretti 590 koja vrijedi oko milijun i pol eura . Jahta ne glasi na Zdravka, nego je kupljena preko sinove tvrtke. Zdravko je koristi, pa i nedavno kad je na njoj bio s Davorom Šukerom.

Luka Stanzl/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 395

  • oooooo_1 07.07.2015.

    Covjek ima nogometni klub staje tu cudno neznam sta reci stvarno zalosno sta im rade

  • Bucimir 05.07.2015.

    Postoji li itko u drzavi tko vjeruje da je sve ovo moguce steci na posten nacin????????????????

  • mazaluna 04.07.2015.

    Baš ste zlobni, eto složna braća kuću grade,štedjeli su na grincajgu,rezali kruh na tanke šnitice,i sve to sticali a da ih nitko nikada nije ništa pitao,pa kaj ste sada tak znatiželjni????

Komentiraj...
Vidi sve komentare