To je to što me zanima!

'U Kanadi sam očekivala puno više kritika na račun Hrvatske'

Predsjednica je završila svoj državni posjet Kanadi. Zaključila je kako hrvatska zajednica koja živi u Kanadi predstavlja snažnu sponu i ima potencijala za unaprjeđenje zajedničke suradnje...
Vidi originalni članak

Susretom s predsjednikom Vlade Alberte, Jasonom Kenneyem, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je državni posjet Kanadi. U razgovoru s Kenneyem ponovila je kako hrvatska zajednica koja živi u Kanadi predstavlja snažnu sponu i ima potencijala za unaprjeđenje zajedničke suradnje, posebice na području gospodarstva.

- Naši međusobni, gospodarski i znanstveni odnosi su osobito snažni s pokrajinom Albertom, a suradnja na području znanosti i obrazovanja iznimno je važna za razvoj sveukupnih odnosa između Hrvatske i Kanade. Izražavam zadovoljstvo što je takva suradnja s pokrajinom Albertom stalna - naglasila je.

FOTO: KANADSKA RAPSODIJA Kolinda i Trudeau kao Kosor i Pahor: Preplavile su ih emocije

- Razgovarali smo o energetici, o prometnoj strukturi... Glavne teme razgovora bili su natječaji koji su u tijeku za eksploataciju nafte i plina na još dvije lokacije u Hrvatskoj, na kontinentu. Danas smo vodili razgovore oko natječaja koji je propao za prilazne ceste za Pelješki most, na koji su se i Kanađani prijavili. Ide novi natječaj, rekli su da će se ponovno javiti i to je dobro - rekla je Grabar-Kitarović za RTL.

Premijer Justin Trudeau pitao ju je za koja je područja Hrvatska posebno zainteresirana.

- Predložila sam upravo tu suradnju u energetici, ne samo nafta i plin, nego i obnovljivi izvori energije. Također, i izvoz hrvatskih proizvoda, koje će cijeniti Hrvati i druge etničke zajednice iz srednje Europe - rekla je predsjednica.

Dodala je kako je očekivala više kritika na račun Hrvatske:

- Bilo ih je tu i tamo, o sporosti i birokraciji, što stalno slušamo. Bitno se usredotočiti na prijedloge koje ljudi imaju, a to je ubrzati stvari. Većina ih ima pozitivno iskustvo s Hrvatskom, no drže da može bolje. Predložili su, ne samo da se ubrzaju procesi, nego da se i malo više uloži u promociju gospodarstva - rekla je predsjednica za RTL.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • patagonija1 19.05.2019.

    Izgled bez sadržaja. Kao u celofan s mašnicom umotano.....

  • patagonija1 17.05.2019.

    Kanađani valjda vide da nema vajde rekli ti ili ne rekli. To je kao da bi ja barbiki prigovarao njeno politicko djelovanje

  • Miške 17.05.2019.

    Ona bi htjela biti u Americi Hillary Clinton ( naučila čak i govorničke geste) sa izgledom Nikol Kidman.

Komentiraj...
Vidi sve komentare