To je to što me zanima!

U kemijskom napadu najmanje je 100 mrtvih i 400 ozlijeđenih

Broj mrtvih vjerojatno će biti i veći, ističe Savez organizacija za medicinsku skrb, koalicija međunarodnih humanitarnih organizacija koje financiraju bolnice u Siriji
Vidi originalni članak

Najmanje 100 ljudi poginulo je, a gotovo 400 zadobilo je respiratorne probleme u vjerojatnim kemijskim napadima u utorak u sjeverozapadnoj sirijskoj pokrajini Idlib koju drže pobunjenici, objavila je sirijska humanitarna organizacija, a prenosi Reuters.

Broj mrtvih vjerojatno će biti i veći, ističe Savez organizacija za medicinsku skrb, koalicija međunarodnih humanitarnih organizacija koje financiraju bolnice u Siriji.

"Užasan" kemijski napad izveden je iz zraka, rekao je posebni izaslanik UN-a za Siriju Staffan de Mistura.

De Mistura, koji sudjeluje na međunarodnoj konferenciji o Siriji u Bruxellesu, izrazio je uvjerenost da će Vijeće sigurnosti UN-a održati sastanak o tom napadu.

Istražitelji UN-a za ratne zločine poručili su u utorak da istražuju taj incident, kao i izvješća o napadu na bolnicu s ranjenicima.

UN-ovo istražno povjerenstvo za Siriju priopćilo je iz Ženeve da bi uporaba kemijskog oružja i namjerno ciljanje bolnica "bili ratni zločini i ozbiljno kršenje međunarodnog humanitarnog prava."

"Od najveće je važnosti da počinitelji takvih napada budu identificirani i da za njih odgovaraju."

Idi na 24sata

Komentari 16

  • zemuncevic 05.04.2017.

    Baci Putine atomsku na ISIL,kao i Amerikanci na Japan,jer se fanatici samo tako mogu urazumiti!!!

  • mibu 05.04.2017.

    Opet lamentiranje o kemijskom napadu-ko u vrijeme Sadama.

  • Voltaire_ 04.04.2017.

    Masala !!!!!!!!!! .

Komentiraj...
Vidi sve komentare