To je to što me zanima!

U Kutjevu imenovali Gradsko vijeće - bez potpredsjednika

Iako ima većinu u Gradskom vijeću, HDZ nije predložio svog kandidata. Uzeli su deset minuta stanke kako bi se pokušali dogovoriti, ali u tome nisu uspjeli
Vidi originalni članak

Do konstituiranja gradskog vijeća Grada Kutjeva umalo nije došlo. Nakon što je za predsjednicu izabrana Josipa Miličević iz HDSSB-a, trebalo je imenovati i potpredsjednika. Iako ima većinu u Gradskom vijeću, HDZ nije predložio svog kandidata. Uzeli su deset minuta stanke kako bi se pokušali dogovoriti, ali u tome nisu uspjeli. 

- Do posljednjeg trenutka nismo se mogli odlučiti između dva čovjeka. Uostalom, dobili smo informaciju da na prvoj sjednici ne mora biti imenovan potpredsjednik - rekao je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir (26). 

Oporbeni SDP predložio je svog kandidata, ali on nije dobio povjerenje vijećnika. Od 15 vijećnika 11 je bilo protiv. Unatoč tome Gradsko vijeće konstituirano je bez potpredsjednika. Njega će, tvrde, izabrati na prvoj sljedećoj sjednici. Budimir je dodao kako će im vrijeme do nje dobro doći da razmisle i usuglase mišljenja s koalicijskim partnerima. Nakon što je nedavno preuzeo vlast, student ekonomije pohvalio se kako je već prvog radnog tjedna imao šest sastanaka. 

- Radit ćemo za dobrobit naših ljudi. Prioritet nam je što prije usvojiti proračun - izjavio je Budimir. 

Donedavni gradonačelnik Ivica Nikolić mandat u vijeću stavio je u mirovanje. Zamijenila ga je Samanta Klobučar.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • DelminiumHrvatska 23.04.2014.

    neka je mlad neka je zelen ......... nek kutjevo povede u svijetlu budućnost ---------- ove trakavice oko politikanstva i podpredsjednika su najmanje važne

  • AntonTrdić 23.04.2014.

    svi bi na vlast sad vidis koliko su gladni svi, posebno hdz

  • kung fu panda 23.04.2014.

    ma jel vam to oni mali pripametni što ekonomiju studira već 8 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare