To je to što me zanima!

U Martića ispalio pet metaka, a curu je ubio da prikrije tragove

Dvostruko ubojstvo u Osijeku je devet godina bilo enigma za istražitelje. Davor Čizmok i Damir Handanović uhićeni su 2013. godine. Čizmok je osuđen na 40, a Handanović 21 godinu zatvora
Vidi originalni članak

Na Županijskom sudu u Osijeku Damir Handanović (36) i Davor Čizmok (36) nepravomoćno su osuđeni na 21, odnosno na 40 godina zatvora za ubojstvo Pere Martića i Jadranke Modrić u hotelu Turist u Osijeku 28. ožujka 2004. godine.  Dvojica su uhićena tek u srpnju 2013. godine. 

Handanović u četvrtak nije bio na izricanju presude.

Handanovića je optužnica teretila da je platio Čizmoku da ubije Martića, inače vlasnika poker-aparata. Čizmok je, stoji u optužnici, u garsonijeri nekadašnjeg hotela Turist u Osijeku, te noći ispalio nekoliko hitaca u Martića, a djevojku je ubio da prikrije tragove. Iznos koji mu je Handanović dao nije poznat, a nagađalo se da je riječ o 100.000 kuna. 

Iako su bili dugogodišnji prijatelji i zajedno su radili, Handanović je naručio Martićevo ubojstvo jer je od htio preuzeti sve njegove poslove s poker-aparatima.

NAKON 9 GODINA Riješeno ubojstvo: Likvidirali ga jer su htjeli preuzeti posao?

Otvorio mu vrata: Martić je poznavao ubojicu

Tada 38-godišnji Pero Martić i njegova 26-godišnja ljubavnica Jadranka Modrić iz Valpova pronađeni su mrtvi u hotelskom apartmanu koji je pripadao Martićevom mlađem bratu. Martić je pogođen s pet metaka ispaljenih u prsni koš i trbuh, dok je na tijelu nesretne djevojke pronađena prostrjelna rana na prsima. Bili su odjeveni u jakne pa se pretpostavljalo da su u vrijeme ubojstva bili na odlasku iz apartmana te da je Martić poznavao ubojicu i otvorio mu vrata, obzirom da na apartmanu nije bilo tragova provale. 

U to se vrijeme Martić družio s nekim članovima osječkog 'podzemlja' koji su se bavili poker-aparatima, a samo pet mjeseci ranije, sličnom profesionalnom likvidacijom, ubijen je i njegov prijatelj Vlado Barbarić-Pap.

DIGLI OPTUŽNICU Ubio poduzetnika po nalogu, a djevojku jer je vidjela ubojstvo

Profesionalno ubojstvo: Nitko ništa nije čuo

Policija je ubojstvo Martića i djevojke nazvala mafijaškim, jer se radilo o profesionalnom ubojici koji je žrtve ubio pištoljem s prigušivačem i bez tragova koji bi ga razotkrili, zbog čega nitko u hotelu nije ništa čuo.

Ispred hotela Turist je zgrada Policijske uprave, željeznički te autobusni kolodvor pa se ubojica mogao neometano udaljiti s mjesta zločina. Žrtve su ubijene između 3 u noći i 9 ujutro, a tijela su im pronađena tek idući dan popodne, i to nakon što je nepoznata muška osoba, anonimnim pozivom, o tome obavijestila policiju. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • UNPROFOR 09.12.2017.

    U normalnim zemljama optuženi , kojima prijeti kazna veća od 8g čekaju presudu u zatvoru ! Taman će ovaj , koji nije bio na izricanju presude, nego na graničnom prijelazu , ostati u RH i ćekati ćuzu ! Sudija radi nepristupanja jednoga od optuženih , uopće ne bi smio objaviti predsudu , sve dok se nedošli ne dovede u sudsko pridržanje i pred sud .

  • mikronmali 08.12.2017.

    A tako lijepi dečki pa izgledaju tako fini i pošteni i iz finih i poštenih familija.AKo kažem istinu imam već dva žuta dobio prije 3 minute za rečenu istinu , a istina boli u tri PM , dira u srce, i što je najgore svi to znaju , ali nisu na vlasti pa ne mogu ništa , a oni koji su na vlasti oni brišu istinu , i govore laž pa laž postaje istina.Ljudi su čudni vide istinu pa lažu. I zato bi će me obrisati onaj što briše, onda to neću reći, pa neka se onda on sekira.

  • maleticigor68 08.12.2017.

    Pero...prijatelj i kum...rekao sam mu da se makne od toga jos kad smo s fliperima počinjali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare