Obavijesti

News

Komentari 21

U Martića ispalio pet metaka, a curu je ubio da prikrije tragove

U Martića ispalio pet metaka, a curu je ubio da prikrije tragove
7

Dvostruko ubojstvo u Osijeku je devet godina bilo enigma za istražitelje. Davor Čizmok i Damir Handanović uhićeni su 2013. godine. Čizmok je osuđen na 40, a Handanović 21 godinu zatvora

VIDEO

Na Županijskom sudu u Osijeku Damir Handanović (36) i Davor Čizmok (36) nepravomoćno su osuđeni na 21, odnosno na 40 godina zatvora za ubojstvo Pere Martića i Jadranke Modrić u hotelu Turist u Osijeku 28. ožujka 2004. godine.  Dvojica su uhićena tek u srpnju 2013. godine. 

Handanović u četvrtak nije bio na izricanju presude.

Handanovića je optužnica teretila da je platio Čizmoku da ubije Martića, inače vlasnika poker-aparata. Čizmok je, stoji u optužnici, u garsonijeri nekadašnjeg hotela Turist u Osijeku, te noći ispalio nekoliko hitaca u Martića, a djevojku je ubio da prikrije tragove. Iznos koji mu je Handanović dao nije poznat, a nagađalo se da je riječ o 100.000 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako su bili dugogodišnji prijatelji i zajedno su radili, Handanović je naručio Martićevo ubojstvo jer je od htio preuzeti sve njegove poslove s poker-aparatima.

Riješeno ubojstvo: Likvidirali ga jer su htjeli preuzeti posao?
Riješeno ubojstvo: Likvidirali ga jer su htjeli preuzeti posao?

Otvorio mu vrata: Martić je poznavao ubojicu

Tada 38-godišnji Pero Martić i njegova 26-godišnja ljubavnica Jadranka Modrić iz Valpova pronađeni su mrtvi u hotelskom apartmanu koji je pripadao Martićevom mlađem bratu. Martić je pogođen s pet metaka ispaljenih u prsni koš i trbuh, dok je na tijelu nesretne djevojke pronađena prostrjelna rana na prsima. Bili su odjeveni u jakne pa se pretpostavljalo da su u vrijeme ubojstva bili na odlasku iz apartmana te da je Martić poznavao ubojicu i otvorio mu vrata, obzirom da na apartmanu nije bilo tragova provale. 

U to se vrijeme Martić družio s nekim članovima osječkog 'podzemlja' koji su se bavili poker-aparatima, a samo pet mjeseci ranije, sličnom profesionalnom likvidacijom, ubijen je i njegov prijatelj Vlado Barbarić-Pap.

Ubio poduzetnika po nalogu, a djevojku jer je vidjela ubojstvo
Ubio poduzetnika po nalogu, a djevojku jer je vidjela ubojstvo

Profesionalno ubojstvo: Nitko ništa nije čuo

Policija je ubojstvo Martića i djevojke nazvala mafijaškim, jer se radilo o profesionalnom ubojici koji je žrtve ubio pištoljem s prigušivačem i bez tragova koji bi ga razotkrili, zbog čega nitko u hotelu nije ništa čuo.

Ispred hotela Turist je zgrada Policijske uprave, željeznički te autobusni kolodvor pa se ubojica mogao neometano udaljiti s mjesta zločina. Žrtve su ubijene između 3 u noći i 9 ujutro, a tijela su im pronađena tek idući dan popodne, i to nakon što je nepoznata muška osoba, anonimnim pozivom, o tome obavijestila policiju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1